Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Kaalia, kiitos

Meillä on tehty useampaan kertaan aah, niin herkullista kaalilaatikkoa. Tällä kertaa ostin laatikon päälle paksut siivut siankylkeä, joka paistui ihanan rapsakaksi uunissa ja maustoi kaalilaatikon ihan uudella tavalla. Muistattehan hiukan erilaisen kaalilaatikon ohjeen: PAPRIKAINEN KAALILAATIKKO. Kaalista saa myös ihan parhaan syksyisen salaatin: COLESLAW. Mikäs sen mukavampaa kuin pistää uutta kaalia palasiksi ja survaista hiukan porkkanaa sekä ruohosipulia joukkoon kera makoisan kastikkeen. Tätä syödään liha- ja makkararuokien kanssa, hampurilaisten tai hot dogien välissä sekä ihan vaan hyvän ruisvoikkarin parina.

Ihana lisuke kaalista: KAHDEN KAALIN GRATIINI. Perinteiseen gratiiniin tehdään se maitokastike, mutta olen kokenut sen tarpeettomaksi, sillä kermalla ja tuhdilla juustokerroksella päästään samaan paljon nopeammin ja lisäksi vehnäjauholla suurustettu kastike ei minulle sovi. Kuorrutteeseen tulee paras maku Emmental-juustoraasteesta ja jotta kuorrute olisi tarpeeksi tuhti, olen lisännyt vielä kermajuustoraastettakin. Tähän voi myös hyvin raastella muutkin juustonkannikat kaapista ja myös homejuustonokareet sopivat loistavasti. Kerman sekaan sekoitellaan mausteet ja sopiva maku tulee sweet chili -kastikkeesta sekä pippurisekoituksesta. Ihana uunissa kokonaisena paahdettu kukkakaali: PAAHDETTU JOGURTTIKUORRUTTEINEN KUKKAKAALI. Kokonaisena paahdettu kukkakaali on sieltä helpoimmasta päästä menua ja tein turkkilaisesta jogurtista mausteseoksen makua antamaan. Hiukan tulinen seos sopii hyvin kukkakaalin kanssa ja siitä tulee sellainen rapsakka kuorrute paahtamisen ansiosta. Kukkakaali on myös mielettömän ihana keiton aines: PAAHDETTU KUKKAKAALIKEITTO. Kukkakaalin, timjamin ja cheddarin yhdistelmä on kyllä ihan pistämätön. Nyt jos koskaan kannattaa nauttia syksyisistä kotimaisista vihanneksista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.