Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Joulukuu 6.

Oikein hyvää joulukuun kuudetta ja itsenäisyyspäivää. Tänään syödään hyvin ja kellahdetaan television ääreen juhlapukuja ihailemaan. Niin monta päivää ja vähän yötäkin on tullut vietettyä syntymäpäiväkemuissa ja pikkuisissa jouluissa, että sohva kutsuu. Eilisten hienojen naisten seura bling blingien, kynttilöiden, margaritojen ja cosmopolitanien ympäröimänä oli varsin virkistävää menoa. Enemmänkin pitäisi harrastaa hienona naisena oloa. 

Tässä olisi varioitu versio kahden suklaan juustokakusta. Kakku on tehty leveämpään vuokaan ja kerrokset on kevyen sekaisesti sekoitettu keskenään. Lisäksi digestivet on vaihdettu dominoihin. Toimii varsin hyvin näinkin.

Kahden suklaan juustokakku

Ainekset

Pohja
200 g
Digestive-keksejä
100 g
voita
Täyte 1
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
200 g
mascarponea
1,5 dl
vispikermaa
150 g
valkosuklaata (Pandan valkosuklaa vadelmarouheella)
Täyte 2
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
200 g
mascarponea
1,5 dl
vispikermaa
150 g
tummaa suklaata
100 g
maitosuklaata
Muut ainesosat

Tee näin:

Murustellaan keksit leivinpaperin välissä. Sulatetaan voi ja lisätään murujen joukkoon, sekoitetaan ja levitetään irtopohjavuoan pohjalle. Laitetaan jääkaappiin odottamaan. Valmistetaan täytteet. Sulatetaan ja jäähdytetään erikseen toiseen astiaan valkosuklaa ja toiseen astiaan tumma suklaa sekä maitosuklaa. Vatkataan kerma vaahdoksi. Sekoitetaan toiseen astiaan toinen tuorejuusto ja mascarpone, lisätään puolet kermavaahdosta mukaan. Toiseen astiaan tehdään samanlainen sekoitus ja loput kermavaahdosta. Lopuksi lisätään varovasti sekoitellen toiseen astiaan jäähtynyt valkosuklaa ja toiseen tummempi suklaaseos. Kaadetaan ensin tumma täyte pohjan päälle ja sitten vaalea, tasoitetaan pinta ja annetaan hyytyä rauhassa useita tunteja. Kakun voi tehdä valmiiksi tarjoilua odottamaan jo edellisenä päivänä. Koristellaan valmis kakku macaronseilla, karhunmarjoilla, mustikoilla ja tryffeleillä. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.