Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Joulukuu 5.

Piparia ja homejuustoa kakussa, ei hullumpaa. Tämän kanssa kun vielä valmistaa kuumaa glögiä on lystit oltavat. Kakkujen paistamisen kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei paista yhtään ylimääräistä, tikuttelu sopivin väliajoin on siis kovin tarpeellista. Kakun voi myös kostuttaa vaikkapa appelsiinimehutilkalla, anna kakun maustua rauhassa kostuttamisen jälkeen. 

Piparikakku

Ainekset

100 g
voita
1 dl
sokeria
2 kpl
kananmunia
3,2 dl
vehnäjauhoja
1,5 tl
leivinjauhetta
2 rkl
vaahterasiirappia
0,5 tl
kanelia
50 g
piparimuruja
50 g
sinihomejuustoa
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi, lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisätään keskenään sekoitetut vehnäjauho, leivinjauhe ja kaneli, lisätään joukkoon vaahterasiirappi. Lisätään lopuksi varovasti sekaan piparimurut sekä sinihomejuustomurut. Kaadetaan taikina voideltuun ja jauhotettuun litran vetoiseen vuokaan ja paistetaan 175 asteessa kypsäksi puolisen tuntia. Testataan kypsyys tikulla. Isompaan vuokaan 1,5 – 2 litraa taikina pitää tehdä kaksinkertaisena.  

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.