Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Joulukuu 4.

Ei ole piparintuoksua voittanutta. Ja itse tehty taikina tietysti kruunaa koko homman. Meillä on leivottu vuodesta toiseen tätini mainiolla piparireseptillä. Taikinaa kannattaa kaulita mahdollisimman kylmänä, niin onnistuu parhaiten. Lopputuloksena on todella hyvänmakuisia ja rapeita pipareita. Jos on intoa, leivo erikokoisia tähtiä ja tee helmillä koristeltuja piparikuusia. Jos taas haluat piparien päälle ihanan vaahdon raasta tummaa suklaata ja valkosuklaata kermavaahdon sekaan ja nautiskele piparien kera.

Raunin siirappileivät

Ainekset

500 g
voita (pehmeää)
400 g
sokeria
2 kpl
kananmunaa
200 g
siirappia
1 kg
karkeita vehnäjauhoja
4 tl
ruokasoodaa
2 tl
neilikkaa
2 tl
kanelia
2 tl
kardemummaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoitetaan pehmennyt voi sekä sokeri keskenään, lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoitetaan taikinaan siirappi sekä jauhot, joihin on sekoitettu mausteet. Annetaan taikinan olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Leivotaan hiukan lämmennyt taikina pipareiksi ja paistetaan kypsiksi 200 asteessa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.