Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Joulukuu 3.

Talven ajan herkkuaines on tietysti mascarpone. Tässä on laitettu mascarponen sekaan hiukan samppanjamarmeladia ja koko komeus on kuorrutettu Budapest-vaahdolla. Budapest-konvehdit ovat suosikkejani hyvän maun takia tietysti, mutta myös pehmeyden takia. Niistä saa helposti ihanan täyteläisen suklaisen lisämaun erilaisiin jälkiruokiin. Jos siis eivät katoa parempiin suihin ennen sitä. Jos ei kaapista tai kaupasta löydy samppanjamarmeladia valitse vaikkapa joulunpunainen vadelmamarmeladi. 

Joulumousse

Ainekset

2 dl
kermaa
200 g
mascarponea
3 rkl
samppanjamarmeladia
6 kpl
Budapest-konvehtia
Muut ainesosat
Sokeria maun mukaan. Suklaarouhetta koristeeksi.

Tee näin:

Vatkataan kerma vaahdoksi. Otetaan puolet kermavaahdosta ja lisätään siihen mascarpone sekä marmeladi. Tarkistetaan maku ja lisätään sopivasti sokeria. Murskataan konvehdit haarukalla ja sekoitetaan toiseen puoleen kermavaahtoa. Tarkistetaan maku ja halutessa voi lisätä sokeria. Laitetaan marmeladivaahto tarjoilukulhoihin ja lisätään päälle Budapest-vaahto, koristellaan suklaarouheella. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.