Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Joulukuu 19: Puolukkainen maustekakku

Voihan kahvikakkumarkkinat, näitä on nyt tehty yhtä ja toista sorttia, mikä on sinun lempiohjeesi? Minun ehdottomat suosikkini ovat Jouluinen glögikakku sekä Mausteinen glögikakku. Myös tämä puolukkakakku on maultaan oikein hyvä ja ulkonäössäkään ei ole valittamista, kun koristeiksi käyttää jäisiä puolukoita ja karkkikeppejä, erityistä juhlavuutta tuo, jos laittaa vielä kynttilät palamaan. Tykkään nopeista ja yksinkertaisista ohjeista ja sitä on tämäkin, kunhan antaa voin hiukan sulaa huoneenlämmössä. Ainekset vain sekaisin ja vuokaan. Makua tähän tuo muscovadosokeri, joulumausteet sekä puolukkahillo, pohjan nesteenä on käytetty piimää. Kahvikakkujen tuoksut ovat hurmaavia ja niitä on myös kiva viedä jouluviemisiksi.

Ainekset

150 g
voita (huoneenlämpöistä)
1,5 dl
sokeria
1 dl
muscovadosokeria
3 kpl
kananmunia
2 tl
neilikkaa
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
3 tl
leivinjauhetta
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
piimää
5 rkl
puolukkahilloa

Tee näin:

Lämmitä uuni 170 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 2 litran vuoka. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi ja lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan, lisää myös piimä sekä hillo. Paista uunissa alatasolla 45 minuuttia ja koita tikulla kypsyys. Kumoa tarjoilulautaselle ja anna jäähtyä, vatkaa päälle purkki kermaa ja koristele jäisillä puolukoilla sekä karkkikepeillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *