Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Joulukuu 14: Viime joulun suosikki

Piparkakulta maistuva suklaakakku napsahti ehdottomaksi viime joulukuun kalenterin suosikiksi ja reseptiä on käyty senkin jälkeen katsomassa useita kymmeniä tuhansia kertoja. Eikä mikään ihme, tätä on kokeillut yksi jos toinenkin ja kehuja on tullut, kakku on herkullinen, mutta haastetta riittää hiukkasen tuon kuorrutteen kanssa. Mitään kondiittorin taitoja ei kuitenkaan tarvita, vaan ihan ohjeiden tarkalla lukemisella sekä kärsivällisyydellä pärjää. Tämä on niin tuhtia, että hiukan pienempikin pala riittää, joten varsin isoa kakkua ei tarvitse tehdä. Sen sijaan korkeus on eduksi ja jos kakkuvuoka on kovin matala, voi tehdä kaksi pohjaa ja yhdistää ne tai sitten korottaa vuokaa kaksinkertaisella leivinpaperilla, kun vuoan voitelee hyvin pysyvät paperit paikoillaan. Onnistuu myös gluteenittomilla jauhoilla, mutta gluteeniton versio on hiukan hankalampi leikata osiin, sillä pohja on murenevampi. Tämä kakku toteutettiin yhteistyössä Arlan kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *