Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Joulukuu 11.

Eilen on jännitetty Saara Aaltoa ja tänään jatkuu. Olen ollut fani niin kauan kun muistan ja toivon, että hänelle aukeaa nyt todellinen ura. Kerrassaan mahtavaa, itsevarmaa, näyttävää ja niin suuren luokan esiintymistä. Ja eilinen duo Adam Lambertin kanssa oli huikaiseva. Uskomaton Saara, kuten Adam totesi.

Illan kotikatsomoon voi tehdä vaikkapa piparileivoksia homejuustolevitteellä. Taikinasta ei tule pellillistä ja olenkin tehnyt tätä isompaan Teema-vuokaan, mikä tahansa muukin vuoka kelpaa. Ja koska haluan päästä helpolla, niin vuoraan vuoan leivinpaperilla ja kaadan taikinan leivinpaperin päälle. Näin irtoaa hyvin vuoasta. Pohjan pitää jäähtyä hyvin ja jäähtyneiden palojen päälle lisätään homejuustolla maustettua tuorejuustoa ja piparinpuolikkaita sekä muutama manteli. Sohvalle, lämmin peitto päälle, villasukat jalkaan, kynttilät palamaan, lasi punaviiniä ja piparileivoksia, siinäpä se.

Piparileivokset homejuustolla

Ainekset

150 g
voita
2 dl
sokeria
2 dl
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
4 rkl
vaahterasiirappia
120 g
smetanaa (1 purkki)
3 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
kanelia
0,5 tl
neilikkaa
0,5 tl
inkivääriä
1,5 tl
leivinjauhetta
Homejuustolevite
200 g
tuorejuustoa (Philadelphia)
100-150 g
Aura homejuustoa (0,5-1 pkt)
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi, lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoitetaan joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, vaahterasiirappi ja smetana. Vuorataan isompi Teema-vuoka tai vastaava leivinpaperilla. Levitetään taikina vuokaan ja paistetaan 180 asteessa 20-25 minuuttia. Älä paista yhtään liikaa. Nostetaan valmis taikinalevy vuoasta ja annetaan jäähtyä hyvin, paloitellaan sopiviksi paloiksi. Sekoitetaan päällisen ainekset keskenään, homejuuston ystävä voi laittaa Aura-juustoa enemmänkin. Koristellaan piparinpuolikkailla ja manteleilla. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.