Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Joulukuu 10: Saaristolaisleipää ja omenahilloa

Vauhdikkaan viikonlopun takia joulukalenterikin hiukan laahaa perässä, mutta ei hätää tänään päivitellään kohdilleen. Yksi suosituimmista resepteistä blogissa on saaristolaisleipäohje, jonka alunperin olen saanut vuosia sitten ystävältäni ja hiukan muokannut jotain kohtia. Tämä on loistava joulun ruokatuliainen, joka säilyy hyvin. Näin joulunaikaan minulla on tapana vaihtaa siirapista puolet omenahilloon, joka antaa limpulle vielä hiukan jouluisemman maun. Tämä tumma omenahillo on tehty uunissa ja sokerina on käytetty myös ruskeaa sokeria. Maku on varsin hurmaava. Jos ei halua laittaa omenahilloa leipätaikinaan, niin sitten vaikka leivän päälle.

Omenahillo uunissa

Ainekset

2,5 kg
omenia (kuorittuna ja lohkottuna)
1 dl
vettä
1 kg
hillosokeria
3 dl
ruskeaa sokeria
2 kpl
kanelitankoja

Tee näin:

Kuori ja lohko omenat. Laita isoon uuninkestävään vuokaan tai kattilaan ja lisää vesi. Anna hautua uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Soseuta ja lisää sokerit sekä kanelitangot ja hauduta uunissa 200 asteessa vielä parin tunnin ajan. Poista kanelitangot ja purkita.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.