Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Jouluiset muffinssit kinuskikuorrutuksella

Apua miten tämä joulukuu menee niin nopsasti. Itsenäisyyspäivä on jo ylihuomenna ja huomenna lakitetaan tuoreita ylioppilaita. Tänään olimme luokan kanssa pitämässä joulumyyjäisiä ja oli kiva katsella, kun ihmisillä oli jo joulumieltä vaikka muille jakaa. Toisaalta monet alueelliset sekä yhteiskunnalliset asiat sekä epäkohdat mietityttivät monia, siinä kun oli koko päivä aikaa turista yhden jos toisenkin ihmisen kanssa. Tuli sitten juteltua taas siitä, miten tärkeää olisi edelleen ja vielä enemmän suosia suomalaista. Sitä ei aina tule ajatelleeksi kuinka suuri merkitys sillä kuitenkin on.

Joulukuun yhtenä herkkuna voi tarjoilla puolukkamuffinsseja kinuskikuorruttella. Nopean kuorrutteen voi tehdä sekoittamalla mascarponen joukkoon valmista kinuskikastiketta, mutta usein teen hiukan hankalamman kautta. Sulatan pienessä kermamäärässä eli noin puolessa desissä kasan toffeekarkkeja ja sekoitan jäähtyneen seoksen sitten mascarponeen, tulee muuten todella hyvää. Vastaavalla systeemillä voi myös tehdä lakritsisen kuorrutteen helposti.

 

Puolukkamuffinssit kinuskikuorrutteella

Ainekset

2 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
0,25 tl
suolaa
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kermaa
3 rkl
oliiviöljyä
100 g
valkosuklaata (rouhittuna)
2 dl
puolukoita
Kuorrutus
250 g
mascarponejuustoa
0.5-1 dl
kinuskikastiketta
Muut ainesosat

Tee näin:

Vaahdotetaan kananmunat ja sokeri. Lisätään vuorotellen kuivat aineet, öljy sekä kerma. Lopuksi lisätään puuharukalla sekoittaen suklaarouhe ja puolukat. Jaetaan taikina muffinssivuokiin muffinssipellille ja paistetaan 200 asteessa 15-20 minuuttia. Sekoitetaan mascarponen joukkoon valmista kinuskikastiketta tai sulatetaan pienessä kermamäärässä kinuskikaramelleja ja sekoitetaan jäähtynyt seos mascarponen joukkoon. 

Kommentit (5)

  1. Vierailija

    Oo herkullista nam

  2. Katja P.

    Näitäkin täytyy kokeilla, pakastimessa taitaa olla karpaloita jotka voisi käyttää muffinseihin. Tein tällä viikolla ohjeesi mukaan glögisuklaakakua ja tuli hyvää! Punaviiniä minulla ei ollut joten käytin tilalle ihan omatekoista marjamehua.

  3. Kirsi K

    Puolukka ja kinuski, voi mikä makupari, nams =)
    Ihania ja niin komeita muffinsseja… nappaan yhden mukaani 😉 slurps

  4. sari kalliomäki

    Katja P. kiva kuulla että olet kokeillut reseptiä ja ihan loistava idis laittaa marjamehua punaviinin tilalle 🙂 tuli varmasti hyviä. Ja soveltaminen on muutenkin ihan parasta, aina sen mukaan mitä aineksia kotoa löytyy.

  5. sari kalliomäki

    Kirsi K. puolukka ja kinuski on kyllä tähän pimeeseen vuodenaikaan yksi parhaista makuyhdistelmistä, aavistuksen verran sokerihammas kolottaa…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.