Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Jouluaaton tunnelmia

Meillä juhlitaan jouluaattoa aina hyvin perinteisesti. Ruuatkin ovas lähes poikkeuksetta aina samat, tosin jotain pientä variaatiota löytyy, kuten tänä vuonna perinteisen rosollin sijaan rosollikakku. Näihin perinteisiin kuuluu tietysti kinkku, erilaiset laatikot, perunat ja lihakastike, rosolli, sienisalaatti, kalapöytä, vihersalaatti, patee, majoneesi, lihapullat ja tietysti vaalea leipä, tänä vuonna söimme esikon leipomaa valkosipulipatonkia. Nautin suunnattomasti joulusta erityisesti siksi, että koko perhe on kasassa ja teemme kaiken yhdessä. Olen todellinen jouluihminen ja onnellinen siitä, että olen saanut tartutettua sen kaikkiin kolmeen poikaan. Joulut ovat kyllä elämän tähtihetkiä.

Joulupäivänä sitten elellään hiukan rennommin ja se myös näkyy ruokapöydässä. Aamupäivällä on joulubrunssi ja juhlapäiviin kuuluvat myös blinit savulohitahnalla, panna cotta ja suklaavaahdot, juustot hilloineen ja muine tykötarpeineen sekä prosciutto ja maustettu ulkofile. Joka vuosi on myös jotain uutta, jota kokeillaan joko kerran tai onnistuessaan useamminkin. Aah, tätä joulun riemua, olen ollut parina päivänä onnellisempi kuin koko syksynä. Voisipa tämän tunnelman sekä läheisyyden purkittaa ja tiivistää niin, että huonona hetkenä saisi pikkuisen nuuhkaista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.