Jatkojalostusta grillatuista naudanpihveistä

Onko ollut grilli tasaisesti kuumana? Täällä on ja niinä päivinä kun ei, niin on suorastaan kidutusta kuljeskella tuolla kylillä, sillä tuoksuista päätellen siellä on aina jonkun muun grilli ahkerassa käytössä. Onpa tällä saarella välillä grillailtu yhdessä Kirkkokadun varrellakin. Grillattu nauta on grillilihoista minun suosikkini ja pihviä tuleekin tehtyä usein tarkoituksella hiukan ylimääräisiä. Ehkä se on sellainen laiskan naisen temppu. Illalla hyvin ohuiksi siivuiksi leikatun pihvin voi lisäillä salaattiin, jossa on salaatti, kurkku, viinirypäle, paprika, feta, aurinkokuivattu tomaatti ja oman pihan yrttisilppu oliiviöljyyn sekoitettuna. Oivallinen iltapala.

Ohuiksi siivuiksi leikatun naudan voi myös lisätä ruokaisiin voileipiin, joissa on homejuustokastike. Nämä sopivat myös kesäisen päivän suolaiseksi tarjottavaksi, eikä muuta tarvita tai no ehkä muutama uusi peruna kyytipojaksi. Nauta sopii myös frittataan, joka taas on meillä jokaviikkoinen aamupala. Kesäaamun frittata ja parsa frittata ovat molemmat sopivia pareja ohuen ohuille naudanlihasiivuille. Kannattaa siis seuraavan kerran grilliä kuumentaessaan ostaa hiukan ekstramäärä lihaa ja saa samalla vaivalla tykötarpeet useampaan herkuttelukertaan. Jos pihvinpaisto mietityttää, voi ohjeen katsoa täältä. Samasta jutusta löytyy myös oivallinen yrttivoi pihvien päälle sulatettavaksi.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *