Iso satsi arkiruokaa 9: Valkosipulinen kesäkurpitsalaatikko

 

Nyt on taas juhlat juhlittu ja aika palata tiukkaan arkiruokarytmiin. Tosin sitä hiukan haittaa keskimmäisen pojan grillausinto, sillä makkaraa on syöty jo monta kertaa ja kyllä se talven jälkeen tietysti hyvältä maistuukin. Lisäksi on syöty munakokkelia, sillä kuopus osoitti todelliset kokkaajan taitonsa äitienpäivänä ja päräytti tarjottavaksi aivan loistavan munakokkelin heti ensikerralla. Häpeäkseni tunnustan, etten ole koskaan tainnut itse tuottaa yhtä mainiota kokkelia. Pitää varmaan ottaa teille joku näin kokkaat kunnon kokkelin -video.

 

Tämä kesäkurpitsalaatikko puolestaan on mukavaa vaihtelua perinteisten pasta ja peruna -ruokien tilalle, sillä se sisältää kasviksia ja jauhelihaa sekä tietysti valkosipulia. Vihannekset sekä jauheliha paistetaan erikseen pannulla ja koko sirkus juuston kera sekoitetaan kattilassa ja kypsennetään vuoassa. On muuten erittäin herkullista. Haluan korostaa, että tässä laatikossa on vihanneksia, sillä terveydenhoitajalta tuli kotiin viesti, että kasviksia voisi lisätä ruokavalioon. Poju kun oli ilmoittanut, ettei meillä syödä kasviksia. Huokaisin kyllä aika syvään, kun selitin, että meillä lähes joka ruuassa on kasviksia. Pojun mielestä ne ovat niin piilossa, että sitä on mahdoton tietää. 

 

 

Kesäkurpitsalaatikko

Ainekset

800 g
sika-nauta jauhelihaa
3 kpl
kesäkurpitsaa
3 kpl
sipulia
5 kpl
porkkanaa
250 g
viherpippuri koskenlaskijajuustoa
1 rkl
valkosipulijauhetta
0,5 tl
mustaapippuria
2 kpl
lihaliemikuutiota
400 g
valkosipulista tomaattimurskaa
100 g
mozzarellaraastetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuoritaan ja silputaan sipulit, raastetaan porkkanat ja kuutioidaan kesäkurpitsa. Paistetaan pannulla sipulit sekä porkkanaraaste ja kaadetaan kattilaan. Paistetaan kesäkurpitsan paloja pannulla niin, että suurin osa nesteestä haihtuu pois ja kaadetaan kattilaan. Paistetaan jauheliha kypsäksi pannulla ja kaadetaan kattilaan. Sekoitellaan ainekset kattilassa, lisätään valkosipulinen tomaattimurska, mausteet, lihaliemet ja kun seos on lämmintä koskenlaskijanpalaset. Lisätään tarvittaessa hiukan vettä. Kun juusto on sulanut kaadetaan seos isoon vuokaan ja ripotellaan päälle mozzarellaraastetta. Paistetaan 180 asteessa kypsäksi noin puolisen tuntia. 

Kommentit (8)
  1. Hienosti piilotetut kasvikset 😀 mutta onpa tosiaan herkullisen näköinen ja kuuloinen paistos, kesäkurpitsa ja valkosipuli sopii hyvin yhteen omassakin suussa.

  2. sari kalliomäki
    17.5.2015, 10:05

    Ehkä mä Anne alan laittaan noi kasvikset paremmin esille, niin tiedostetaan, että niitä oikeesti on :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *