Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Iso satsi arkiruokaa 8: Hot dogit kunnon kastikkeella ja lammasmakkaralla

Jos syöt hot dogisi majoneesin, ketsupin ja sinapin kera, on aika tehdä asialle jotain. Tässä siis pääsiäisen arkiruokaa parhaimmillaan. Ja koska pelkästä sämpylästä ja nakista ei tämän talon miesväki tule muutakuin kiukkuiseksi, tehtiin lammasmakkaran kaveriksi kunnon tuhti kastike naudan jauhelihasta, paprikasta, valkosipulista ja chilistä. Erittäin ihastuttava makupari ja kuten Ukko totesi, tätä olisi voinut vedellä kravatti kaulassa, sillä kastike oli täydellisen paksuista. 

Tästä satsista riittää kastiketta kuuteentoista hot dogiin. Äkkiseltään sitä luulisi, ettei niitä kukaan niin paljoa syö, mutta jos haluaa päästä seuraavana päivänä hiukan helpommalla, niin kannattaa tehdä kastiketta kerralla kunnolla. Lapset osaavat lämmittää hot doginsa mikrossa itse, kun kastike on valmiina. Ja kuten meillä yleensäkin näitten reilujen arkiruokasatsien kanssa käy, ei illalla ollut kastiketta enää yhtään jäljellä. Minkähänlaisia satseja sitä oikein pitäisi tehdä?

Jälkkäriksi oli juustoja ja rypäleitä. Viski cheddar, Tilsitter Havarti, Weinkäse valkohomejuustoa ja Valion Aura gold. Herrojen ilmeistä päätellen aika hyvä yhdistelmä. Tällä hetkellä elämäni tärkeimpiä hetkiä ovat ne, kun istumme porukalla ruokapöydän ympärillä. Kenelläkään ei ole kiire mihinkään, kukaan ei näprää puhelinta, nautimme ruuasta ja juttelemme mukavia. Ja koska perheessämme asuu vielä paljon minua suurempia humoristikkoja, niin välillä joutuu pyyhkimään naurun lomassa vettä silmäkulmasta. Näitä hetkiä takuulla kaivataan muutaman vuoden päästä, joten niistä otetaan nyt kaikki irti.

Paprikainen hot dog -kastike

Ainekset

800 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
2 kpl
paprikaa
2 kpl
sipulia
6 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1,5 dl
punaviiniä
400 g
valkosipulista tomaattisosetta
1 rkl
paprikajauhetta
2 rkl
worchesterinkastiketta
1,5 rkl
sriracha kastiketta
1 rkl
provencen yrttisekoitusta
2 rkl
vaahterasiirappia
1 rkl
dijon sinappia
1 tl
suolaa
Muut ainesosat
Hot dog -sämpylöitä, lammasmakkaraa, tomaattia, cheddar-raastetta, ketsuppia.

Tee näin:

Leikataan paprikat kuutioiksi samoin sipuli. Ruskistetaan pannulla jauheliha, paprikat ja sipuli. Lisätään lähes kypsän seoksen joukkoon punaviini, tomaattisose sekä mausteet. Annetaan kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia, kauemminkin jos kastike on kovin löysää. Sopivan paksu kastike pysyy hyvin hot dogien sisässä. Lämmitetään makkarat ja sämpylät. Täytetään sämpylät tomaatilla, makkaralla ja kastikkeella. Ripotellaan päälle cheddar-raastetta. Halutessa voi joukkoon lurauttaa ketsuppia. 

Kommentit (2)

  1. Vierailija

    Asuisipa tuossa huushollissa. Niin kaunista niin kauniisti.

  2. sari kalliomäki

    Kuviin on helppo rajata kaikki ylimääräinen pois 😀 välillä on keittiö enemmän kuin mullin mallin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.