Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Iso satsi arkiruokaa 6: Helppo ja maukas lohilaatikko

Ihan liian vähän tulee postattua kalaruokia, vaikka täällä saaristossa asutaankin, siinä pitää ehdottomasti tehdä parannusta. Lempikalojani ovat lohi ja kuha. Muutamana kesänä on itse kalastettu kuhaa ja pojilta onnistuu hienosti fileeraus. Herkullisesti täytettyjä kuharullia ei voita juuri mikään. Ihan parhaan lohen missä muodossa tahansa voi ostaa paikallisesta kalakaupasta Kalapaikka Merimestasta. Sieltä saa myös montaa muuta sorttia ja lajiketta. Hyvänä päivänä voi napata mukaansa tuoreita kala- tai silakkapihvejä. Jos kaipaa jotain tuliaisia mukaansa, on kalakaupassa myytävänä  myös reposaarelaisia matkamuistoja. Poikkeilkaapa kun käytte täällä päin. 

 

Tämä lohilaatikko on äärettömän helppo tehdä ja silti ihan maukkaimmasta päästä nopeita arkiruokia. Kastikkeen ainekset sekoitetaan keskenään ja sekoitetaan perunasipulisekoituksen ja savulohen kanssa. Laatikko uuniin ja sillä välin vihersalaatti kasaan. Jos olet chilin ystävä, lisää kastikkeen joukkoon sopivasti lempichiliä. Myös erilaiset yrtit sopivat mainiosti lisämakua antamaan. Loppukommenttina vielä näihin iso satsi arkiruokaa -kuvioihin, että vaikka kuinka tekisi ison satsin ei se aina riitä oikein mihinkään. Edellisen arkiruokapostauksen pollo limonelloa oli illalla jäljellä pieni rippu, ei edes yhdelle, vaikka kanaa oli kastikkeessa kilon verran. Kertooko se sitten onnistuneesta reseptistä vai pohjattomista vatsoista, en tiedä. 

 

Lempeän chilinen savukalalaatikko

Ainekset

1 kg
perunasipulisekoitusta
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 dl
yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 dl
kermaa
0,5 dl
sweet chili kastiketta
500 g
savulohta
0,5 tl
mustaapippuria
2 dl
mozzarellaraastetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoitetaan keskenään jogurtti, yrttimaustettu tomaattimurska, kerma sekä sweet chili kastike. Rouhitaan joukkoon mustaapippuria. Laitetaan isoon vuokaan kerroksittain perunasipulisekoitusta, perattua lämminsavulohta sekä kastiketta. Päällimmäiseksi laitetaan reilusti kastiketta sekä mozzarellaraaste. Paistetaan 180 asteessa vajaan tunnin ajan. 

Kommentit (3)

  1. Sumi

    Oi joi, tämä maistuis meillä taatusti!
    Itse en ole lohen ystävä, mutta muu perhe on kalan syöjiä.

  2. sari kalliomäki

    Sumi, kannattaa ehdottomasti kokeilla 🙂 .

  3. Taru / Taikakakut

    Herkullista ruokaa! Mä laitan aina tylsästi kermaa kaikkiin kiusauksiin… kovasti alkoi kiinnostamaan tuo sinun käyttämä jogurtti ja tomaattimurska 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.