Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Iso satsi arkiruokaa 5: Räpsööläinen pollo limonello

Kyllä se vaan päivä paistaa risukasaankin, kun oikein yrittää. Tänään olen nimittäin saanut niin paljon kunniaa ja mainetta päivän ruoka-annoksista, että taidan  päästä ihan Vaatimattoman kokin kehujen tasolle. Ei hullumpaa.

Riemukkaasti paistanut aurinko houkutteli käyttämään sitruunoita, joita olin alesta hamstrannut ja niistä valmistui yhtä jos toistakin herkkua. Tähän pollo limonelloon voi laittaa sitruunaa oman maun mukaan. Varovaisesti pari ruokalusikallista tai sitten rempseästi kaksinkertaisen määrän ja vaikka hiukan kuoriraastetta mukaan. Eksoottisen maun ja värin kastikkeeseen antaa sahrami, joka sopii makunsa puolesta tähän hienosti. Ja tuoretta timjamia ei sovi unohtaa, sitä on laitettu runsaasti. Kävin ostamassa isot ruukkuyrttipuskat, kun valoa alkaa olla jo hiukan enemmän. Niistä on näppärä leikata päällimmäiset versot pois, kasvavat nimittäin ihan silmissä. Vettä vaan pitää muistaa laittaa lähes päivittäin. Sopivat kyllä hienosti tällaiseen yrttien suurkulutusperheeseen, sillä niistä pienistä kaupan yrttiruukuista ei juuri riitä kuin yhteen ruokaan jos sitäkään. En malta odottaa sitä, että omalta pihalta saa hakea kaikki yrtit.  

Räpsööläinen pollo limonello

Ainekset

1 kg
maustamattomia kanasuikaleita tai kanafileitä
1 rkl
suolaa
1 tl
paprikajauhetta
0,5 tl
mustaapippuria
2 dl
vettä
1 kpl
kanaliemikuutiota
1 rkl
valkosipulijauhetta
2 kpl
sipulia
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
400 g
turkkilaista jogurttia
2 rkl
vaahterasiirappia
2 dl
tuoretta timjamia
0,5 tl
sahramia
2-4 rkl
sitruunanmehua
0,5 tl
inkivääritahnaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Suikaloidaan kanafile. Laitetaan kanasuikaleet kulhoon ja ripotellaan päälle suola, paprikajauhe sekä mustapippuri. Pyöritellään mausteet hyvin suikaleisiin. Ruskistetaan suikaleet voissa pannulla, lisätään sipulit loppuvaiheessa. Sekoitetaan joukkoon vesi sekä kanaliemikuutio. Kaadetaan seos kattilaan. Lisätään tuorejuusto sekä turkkilainen jogurtti, valkosipuli, vaahterasiirappi, timjami, sahrami ja inkivääri. Lisätään sitruunamehua haluttu määrä. Jos olet todellinen sitruunan ystävä laita mukaan myös teelusikallinen kuoriraastetta. Keitellään hiljalleen jonkun aikaa. Valmistetaan sillä välin spagetti. Tarjoillaan pollo limonello spagetin ja tuoreen timjamisilpun kanssa.

Kommentit (4)

  1. Anne P.

    Kaikki sitruunainen maistuu minulle ja pollo limonello on klassikko. Kauniita pastakuvia, Sari! ja tosiaan, täälläkin jo haaveillaan oman maan yrteistä. Kesä tule jo!

  2. Tiina Garvey

    Oi joi, nyt ollaan hyvän äärellä! Ihana versio, ja voi miten kauniit lautaset – juuri täydelliset pastalle!

  3. sari kalliomäki

    Anne P. Kiitos, sitruuna on todellinen innovaattori ruuanlaitossa.

  4. sari kalliomäki

    Tiina, samaa mieltä täydelliset pastalautaset, mummun perintöaarteet.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.