Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Iso satsi arkiruokaa 3: Vaatimattoman kokin valkosipulinen makkarakastike

Meillä tavallisesti kokkailen minä, silloin tällöin Ukko ja isommat pojat useamman kerran viikossa. Kun Ukko kokkailee on tiedossa mahtavaa kehumisen sinfoniaa sekä kokilta itseltään että ylistyksillään säestävältä poikakuorolta. Toki siihen on syytäkin, mutta olen useaan kertaan ajatellut, että ei ihme, että mieskokit ovat maailman huipulla. Jos Ukolla olisi oma tositelkkariruokasarja olisi nimenä takuulla Vaatimaton kokki. Ja jotta tämä koko spektaakkeli ei kokisi inflaatiota, kannattaa tietysti kokkailla vaan silloin tällöin.

Viime viikolla Vaatimaton kokki teki pikaisesti valkosipulilla höystettyä makkarakastiketta, joka oli kyllä herkullista ja varsin helppoa. Yllätti täysin yksinkertaisuudellaan ja siksi jaankin tämän suosiota saaneen reseptin kanssanne.  Itse sain apukokkina kunnian raastaa porkkanoita ja kuten arvata saattaa, ei raasteesta paljon kehuja herunut. Näihin apukokkitilantesiin olen saanut pojilta tiukan ohjeistuksen, että älä yritä mitään omaa, vaan tee kuten Vaatimaton kokki käskee. 

Valkosipulinen makkarakastike

Ainekset

900 g
makkaraa
1 l
vettä
n. 800 g
Mutti valkosipulimaustettua tomaattimurskaa (2 prk)
2 kpl
lihaliemikuutiota
3 kpl
paprikaa eri värisiä
9 kpl
punaviinimarinoituja valkosipuleita
3-6 rkl
Maizena kastikesuurustetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Siivutetaan makkarat ja silputaan valkosipulit sekä paprikat. Paistetaan makkaranpalaset pannulla niin, että saavat väriä. Kiehautetaan vesi, lisätään lihaliemikuutiot, Mutti, paprikat, makkarat sekä valkosipulisilppu. Annetaan kiehua hiljalleen kunnes paprikat pehmenevät. Lisätään vettä jos tarpeellista. Suurustetaan lopuksi Maizenalla. Sekoitetaan suuruste suoraan kastikkeseen koko ajan sekoittaen. Mitä enemmän suurustetta sitä paksumpi kastike. Tarkistetaan maku. 

Kommentit (4)

  1. Vierailija

    Hyvän näköistä ruokaa. Välillä makkara tosi hyvää

  2. sari kalliomäki

    Makkara on kyllä hiukan aliarvostettua ruokaa, sillä siitä saa ihan hyviä ruokia ja makujakin on vaikka mitä.

  3. Anne P.

    Makkarakastike on ihanaa! ihana tämä sinun valkosipulinen reseptisti, täytyy laittaa testiin 🙂

  4. sari kalliomäki

    Anne, jep ja sen jälkeen tuoksuu valkosipuli vallan mahdottomasti 😀 .

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.