Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Iso satsi arkiruokaa 20: Eksoottinen kanakeitto

Nyt kannattaa hypätä ulos mukavauusalueelta ja koittaa jotain eksoottista. Tämä kanakeitto ylitti kaikki odotukset siitä huolimatta, että en erityisemmin pidä ananaksesta ja Ukko ei ole kovin ihastunut kookokseen. Kaikki maut ja mausteet yhdessä tuottivat kuitenkin mainion tuloksen ja tästä tuli resepti jatkuvaan arkikäyttöön. Noukin kolmesta eri kanakeittoreseptistä parhaat palat, joten tämä on jonkinlainen kokoelmaohje. Tomaattia, ananasta, sipulia, valkosipulia, persilijaa, limemehua, omenaa, kookoskermaa, papuja, maissia, kermaa ja mausteita. Yritän kaikin keinoin välttää marinoituja kanasuikaleita ja maku ruokiin pitää saada jollain muulla tavalla. Monet tuoreet yrtit ja hiukan eksoottisemmat mausteet sopivat mielestäni juurikin keittoruokiin mainiosti. Jos jotain ei kaapista löydy, sen voi jättää pois tai rohkeasti korvata jollain toisella. Syksyaikaan laittaisin vielä kanelitangon mukaan hetkeksi, näin joulun jälkeen on kanelikiintiö kuitenkin täynnä.

Valmiin keiton päälle voi vielä puristaa hiukan limenmehua ja ripotella persilijaa. Keiton kanssa teimme valkosipulileipiä. Ruisleivät voidellaan voilla, voin päälle tiputellaan joko nestemäistä valkosipulia tai valkosipulirouhetta ja hetkeksi uuniin. Mikä tuoksu ja maku.

Eksoottinen kanakeitto

Ainekset

800 g
maustamattomia kanafileitä
2 kpl
sipulia
5 kpl
valkosipulin kynsiä
250 g
kirsikkatomaattia (1 rasia)
280 g
tölkkimaissia
400 g
vihreitä pakastepapuja (2 pussia)
1 dl
ananasta (1 pieni tölkki)
3/4 dl
ananasmehua
2 dl
kookoskermaa
2 dl
kermaa
0,5 tl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1 rkl
tuoretta korianteria (silputtuna)
3 kpl
kanaliemikuutiota
1 dl
tuoretta persiljaa
0,5 tl
currya
2 l
vettä
1 kpl
omenaa (raastettuna)
1 kpl
limen mehu
Muut ainesosat

Tee näin:

Laite vesi kiehumaan, lisää kanaliemikuutiot, inkivääri ja curry. Kuullota pannulla sipuli, puolikkaat tomaatit ja omenaraaste, lisää liemeen. Kuori valkosipulit ja painele veitsellä rikki, lisää liemeen. Lisää pilkottu ananas, ananasmehu, lime, maissi ja pavut. Ruskista suikaloidut kanafileet voissa nopeasti kuumalla pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää liemeen. Anna kiehua hiljalleen vajaa puolisen tuntia. Lisää kiehumisen puolessa välissä tuoreet yrtit ja lopuksi kermat, kuumenna vielä hyvin. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mustaapippuria.

Kommentit (2)

  1. Donja

    Kiitos hyvästä reseptistä.

    • sari kalliomaki

      Kiva kun tuli resepti käyttöön ♥

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.