Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Iso satsi arkiruokaa 16: sitruunakanaa paahdetun parsan kera

Parsakausi senkun jatkuu samoin sitruunavillitys. Nämä todella sitruunaiset kanat maistuvat kyllä erinomaisesti parsan kanssa. Alunperin olen tehnyt näitä laittamalla vehnäjauhoja kuten ohjeeseenkin kirjoitin, mutta nyt käytin vehnäjauhon tilalla gluteenittomia korppujauhoja ja hyviä tuli. Kolmeen eri astiaan sekoitellaan ainekset, paljon sitruunaa, parmesaania, valkosipulia, persilijaa ja kanafileet sitten uitetaan hyvin jokaisessa kulhossa. Fileitä paistellaan kymmenisen minuuttia uunissa ja sitten lisätään viereen parsat, jotka voidellaan sitruunaisella valkosipulivoilla ja ripotellaan päälle parmesaania. Fileiden päälle lisätään vielä sitruunaviipaleet makua antamaan. Ihanaa kevätruokaa. 

Sitruunakana ja paahdettu parsa

Ainekset

4 kpl
maustamatonta kanafilettä
3/4 dl
vehnäjauhoja
3 dl
parmesaaniraastetta
2 tl
kuivattua persilijaa
2 tl
valkosipulijauhetta
4 kpl
sitruunaa
2 tl
valkosipulimurskaa
70 g
voita
1 kpl
nippu parsaa
Muut ainesosat
Päälle tuoretta persilijaa, suolaa sekä mustaapippuria.

Tee näin:

Tehdään kolmeen eri astiaan seuraavat sekoitukset: 1) 2,5 dl parmesaaniraastetta, kuivattu persilija, valkosipulijauhe, suolaa 0,5-1tl, ripaus mustaapippuria. 2) 2 tl sitruunankuorta, 0,5 situunanmehu, valkosipulimurska, sulatettu voi. 3) vehnäjauhot. Jätetään sitruunaisesta valkosipulivoista sivuun muutamia lusikallisia parsoja varten. Pyöritetään kanafileet jauhossa, sen jälkeen sitruunaisessa valkosipulivoissa ja vimeisenä parmesaanisekoituksessa. Laitetaan fileet pellille, ripotellaan päälle kulhoon jäänyt loppu parmesaanisekoitus ja paistetaan kymmenisen minuuttia 180 asteessa. Käännetään fileet ja lisätään viereen parsat ja valellaan niiden päälle loppu sitruunainen valkosipulivoi, sekä loppu raastettu parmesaanijuusto. Laitetaan kanafileiden päälle sitruunaviipaleet kaksi kullekin. Paistetaan kymmenisen minuuttia, niin että parsat ovat rapsakoita. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.