Isänpäiväkakku

 

Tässä olisi vielä yhdenlainen isänpäiväkakkuversio ja surkuhupaista on se, etten nyt millään saa päähäni noiden koristekarkkien nimeä. Sama pää kesät talvet, tapaa mummuni sanoa. Joku ystävällinen voi valaista kommentteihin, kiitos. En niitä yleensä käytä, kun sisältävät pähkinää, mutta sopivat koristeeksi paremmin kuin hyvin. Nämä koristeet kannattaa laittaa juuri ennen tarjoilua, etteivät ala sulamaan.

 

Tässä kakussa on sisällä suklaakääretorttupohjia, jotka on leikattu neliöksi. (5 munaa, 1,5 dl sokeria, 1,5 dl vehnäjauhoja, 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta) Välissä on kermavaahtoa ja mascarponea lemon curdilla terästettynä, lemon curdia ei kovin paljon tarvitse laittaa, niin antaa mukavan maun. Mikäli isä on sitruunan ystävä, voi seokseen tujauttaa myös hiukkasen limoncelloa. Jos taas sitruuna ei viehätä, kannattaa lemon curdinkin jättää pois, kakku on nimittäin oikein hyvää pelkällä kermaisella mascarponetäytteelläkin. Sokeriakaan ei kannata ylen määrin täytteeseen laittaa, sillä tuo suklaapäällinen on todella täyteläisen suklainen.

 

 

Suklaapäällisen ohje on tuossa alhaalla ja muistahan kolme olennaista sääntöä ohjeesta. Kuumennetun suklaaseoksen pitää ehdottomasti olla täysin jäähtynyttä ennenkuin alat sitä sekoittamaan voin kanssa. Voita ei kannata pitää pitkään pöydällä odottamassa, vaan suklaaseos sekoitetaan sellaiseen hiukan aikaa pöydällä olleeseen voihin. Ja kolmantena olennaisena asiana, laita valkuaiset yksi kerrallaan ja sekoita hyvin, jos seos näyttää hyvältä niin älä lisää enää valkuaisia, tulee muuten liian vetelää. Tämä on paras suklaapäällinen mitä tiedän. Kovettuu jääkaapissa aivan kovaksi, joten kannattaa nostaa kakku pöytään reilusti ennen tarjoilun alkamista. Suklaasuuisiä varten voisi tehdä melkein pelkkää kuorrutetta, työkaverinikin nimittäin syö mielellään töihin tekemistäni kakuista aina sitä reunaa, sillä se on kuulemma parasta. 

 

 

Suklaakuorrute

Ainekset

3 dl
sokeria
1,5 dl
kaakaojauhetta (Van Houten)
3 dl
kermaa
6 kpl
keltuaista
450 g
voita
6 kpl
valkuaista
3 tl
vaniljasokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitetään suklaakuorrute. Sekoitetaan keskenään kattilassa sokeri, kaakojauhe, kerma sekä keltuaiset. Kuumennetaan rauhallisesti kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Annetaan jäähtyä hyvin. Vatkataan pöydällä pehmennyt voi vaahdoksi ja lisätään täysin jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten, sitten valkuaiset tarpeellinen määrä yksitellen vatkaten ja lopuksi vanilliinisokeri. Valkuaisia lisätään yksi kerrallaan ja kun seos näyttää sopivan paksulta, jätetään loput lisäämättä. Mikäli seos näyttää liian löysältä, voi sitä pitää hetken jääkaapissa kovettumassa.

Kommentit (6)
  1. Outi Turunen
    4.11.2015, 09:08

    Toffifee, eikös vaan!

  2. sari kalliomäki
    4.11.2015, 10:12

    No niin just, kyllä voi olla huono muisti, kiitos Outi ja mukavaa viikon jatkoa :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *