Irish cream mousse – 4 aineen herkkujälkkäri

Ihana, ihana viikonloppu. Juuri soivasti kaikkea: saunomista, yhdessä oloa, hyvää ruokaa, henkeviä keskusteluja, pari pientä projektia ja unelmointia. Perjantaina pistäydyin pikaisesti kaupungissa ja törmäsin Sokos Herkun sukaahyllyllä Irish cream -suklaaseen, joka lähti viikonlopun jälkiruoka-ainekseksi. Ei tarvinnut kauaa miettiä, miten sitä käyttäisi. Yllätys yllätys tein mascarponevaahtoa, joka maustettiin sulatetuilla konvehdeilla. Täytyy myöntää, että yksinään nämä suklaat eivät kovin suurta makuelämystä aiheuta, mutta sulatettuna kermaan ja yhdistettynä mascarponeen sekä kermavaahtoon tulee suorastaan tyylikäs jälkiruoka, jonka valmistaminen on lisäksi äärimmäisen helppoa, suosittelen. Laitoin suklaarasian kuvan vielä tuonne alimmaiseksi, niin tiedätte mitä etsiä. Hintakaan ei päätä huimannut, kun rasia maksoi alle kolme euroa. Jos ei kyseisiä suklaita löydy, niin toki tätä ohjetta voi muokata sulattamalla jotain muita konvehteja ja lisäämällä pikku tilkan vaikka kahvilikööriä tai kermalikööriä.

Irish cream mousse

Ainekset

1 prk
mascarponea
2,5 dl
kermaa
3 rkl
sokeria
15 kpl
Irish cream suklaakonvehteja

Tee näin:

Sulata kattilassa 9 kpl konvehteja puoleen desiin kermaa. Jäähdytä hyvin. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi, yhdistä siihen mascarpone, sokeri sekä jäähtynyt suklaaseos. Tarkista maku. Pursota mousse jälkiruokakulhoihin, koristele jäljelle jääneillä konvehdeilla ja halutessasi suklaarouheella.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *