Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Hummus paahdetusta parsasta

Hummuksen ystävän pitää ehdottomasti koittaa tätä parsahummusta. Sopii aivan loistavasti maalaisleivän päälle. Hummusta valmistetaan hiukan eri tavoilla ja mestari tekee sen tietysti omalla tavallaan, tässä tällainen helppo versio. Vasta jälkikäteen tuli mieleeni, että makua olisi vielä voinut parantaa paahtamalla kikherneetkin, nyt paahdoin vain parsan, ensi kerralla kokeilen myös herneiden paahtoa. Se on selvästi kevät nyt, kun parsahuuma nostaa päätään. Monenlaista versiota jo toteutettu.

Parsahummus

Ainekset

10 kpl
parsaa
290 g
kikherneitä suolaliemessä
1 kpl
valkosipulin kynsi
0,5 kpl
sitruunanmehua
2-3 rkl
seesamitahnaa eli tahinia
0,5 dl
oliiviöljyä
Muut ainesosat
Ripaus mustaapippuria ja tarvittaessa suolaa.

Tee näin:

Paahdetaan parsat uunissa 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Pirskotetaan päälle hiukan suolaa ja oliiviöljyä ennen uuniin laittamista. Muussataan parsat tehosekottimessa ja lisätään joukkoon kikherneet ja tehdään lähes sileää tahnaa. Lisätään puristettu valkosipuli ja kieräytetään pari kertaa. Lisätään tahini sekä sitruunamehu ja kieräytetään tehosekoittimella taas jonkun aikaa. Lopuksi lisätään tarvittava määrä oliiviöljyä ohuena nauhana. Laita vaan sellainen määrä, että tulee mielestäsi sopivan paksua. Säilytetään kylmässä.

Kommentit (2)

  1. Maku_Elina

    Mahtava idea, täytyykin kokeilla!

  2. sari kalliomäki

    Kivaa vaihtelua siihen perinteiseen 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.