Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Homejuusto-piparikakku

Tuntuu varsin hassulta, että vihdoin on pakkasta, ulkona kävellessä nenä oikein nipistelee ja posket punoittavat. Rantakävelyitä on harrastettu, mutta millekään kuurille ei olla alettu. Aika terveellisesti kuitenkin elellään koko ajan ja tällaisilla pakkasilla nimenomaan tarvitsee jotain tuhtia ja herkullista. Viime jouluna tuli ostettua tietyt juustot kahteen kertaan, kun Ukon kanssa olimme vuoronperään ostoksilla ja tänä vuonna kävi samoin, tuli ostettua tuplat homejuustoja. Sinänsä ei harmita, kun kulutus on suurta ja niitä loppupaloja voi laittaa erilaisiin ruokiin. 

Tässä kuivakakussa on sinihomejuustoa sekä piparimuruja, jotka saa helposti tehtyä kaulimalla siirappileipiä leivinpaperin välissä. Lisänä on hiukan vaahterasiirappia ja kanelia. Oikein hyvä kombo mielestäni. Rehellisyyden nimissä tosin pitää sanoa, että kun tekee tällaisen pikkukakun litraseen vuokaan, on helposti vaarana, että kakku kuivahtaa, jos se on vähänkin liian kauan uunissa. Kaksinkertaisesta taikinasta puolitoista- tai kaksilitraiseen vuokaan tehtynä kakku on melkein mehevämpi. 

Piparikakku

Ainekset

100 g
voita
1 dl
sokeria
2 kpl
kananmunia
3,2 dl
vehnäjauhoja
1,5 tl
leivinjauhetta
2 rkl
vaahterasiirappia
0,5 tl
kanelia
50 g
piparimuruja
50 g
sinihomejuustoa
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi, lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisätään keskenään sekoitetut vehnäjauho, leivinjauhe ja kaneli, lisätään joukkoon vaahterasiirappi. Lisätään lopuksi varovasti sekaan piparimurut sekä sinihomejuustomurut. Kaadetaan taikina voideltuun ja jauhotettuun litran vetoiseen vuokaan ja paistetaan 175 asteessa kypsäksi puolisen tuntia. Testataan kypsyys tikulla. Isompaan vuokaan 1,5 – 2 litraa taikina pitää tehdä kaksinkertaisena.  

Kommentit (1)

  1. Ssiiri

    Onpa hauska idea! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.