Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Helppo juustokakku lasissa

Tässä vielä yksi kesäkahvilaresepti juustokakku lasissa. Kuten sitruunainenkin juustokakku, tämä tehdään lasiin ilman liivatetta. Täytteeseen voi lisätä hiukan sulatettua ja jäähdytettyä valkosuklaata, mutta reseptiä kannattaa kokeilla myös ilman suklaata. Tämä on ehdottomasti oma suosikkini. Ilman liivatetta tehty juustokakku kun pysyy niin ihanan pehmeänä ja maku on täyteläinen, muttei liian makea. Lisäksi kun kakun koristaa pari lusikallista omaa mansikka-raparperihilloa on maku makuhermoja hivelevä. Päälle vielä kirsikka tai mustikoita ja hiukan suklaarouhetta, niin on jälkkäri valmiina. Nopea, helppo ja herkullinen. Koita vaihtaa hillojen makua, niin saat vaihtelua juustokakun makuun.

Tein kesäkahvilaan näitä juustokakkuja myös gluteenittomana ja se käy varsin helposti vaihtamalla Digestive-keksi gluteenittomaan Semperin suklaakeksiin. Tämä on siis superhyvä resepti sille, jolle tulee myös gluteenittomia vieraita tai ruokailijoita. Ei tarvitse hirveästi kikkailla ja saa silti erityisruokavaliota noudattavalle samannäköisen annoksen. Kipotkaan eivät mene helposti sekaisin, kun tummapohjainen on gluteeniton ja vaaleapohjainen se tavallinen.

Helppo mansikka-raparperijuustokakku lasissa

Ainekset

400 g
philadelphia tuorejuustoa
3 dl
vispikermaa
7 kpl
Digestive-keksejä
50 g
valkosuklaata
1-2 rkl
sokeria
1 dl
mansikka-raparperihilloa
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkataan kerma vaahdoksi, lisätään joukkoon tuorejuusto sekä sulatettu ja jäähdytetty valkosuklaa. Lisätään sopiva määrä sokeria. Vatkataan seos sileäksi. Murustellaan Digestive-keksit leivinpaperin välissä ja jaetaan kuppeihin tai lasimaljoihin. Pursotetaan päälle täytettä ja kuorrutetaan mansikka-raparperihillolla. Koristellaan kirsikoilla. Laitetaan hetkeksi kylmään ja nautitaan kylmänä.

Mansikkainen raparperihilloke

Ainekset

500 g
mansikoita
250 g
raparperia
0,5 dl
vettä
2 dl
fariinisokeria
3 dl
hillosokeria
4 tl
vaniljasokeria
2 tl
kanelia
Muut ainesosat

Tee näin:

Laitetaan kattilan pohjalle pieni tilkka vettä ja kaadetaan päälle lohkotut mansikat sekä raparperit. Kuumennetaan seos höyryäväksi ja lisätään hillosokeri sekä sokerit ja kaneli. Keitellään hiljalleen kymmenisen minuuttia kunnes mansikat ja raparperit ovat pehmenneet. Kuoritaan keittämisen aikana pinnalta vaahto pois. Survotaan sauvasekoittimella sileäksi ja säilötään pestyihin sekä kuumennettuihin lasipurkkeihin.

Raparperi-vadelmahillo

Ainekset

1 kg
raparperinpaloja
900 g
vadelmia
3 tl
vaniljasokeria
1 kg
hillosokeria
0,5 dl
vettä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuoritaan ja pilkotaan raparperit, laitetaan kattilaan vadelmien ja veden kanssa. Kuumennetaan höyryäväksi ja lisätään joukkoon hillosokeri sekä vaniljasokeri. Annetaan kiehua hiljalleen rauhassa niin kauan että raparperit ovat ihan pehmeitä. Sekoitetaan sauvasekoittimella sileäksi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.