Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Helpot ja nopeat äitienpäiväleivokset

Äitienpäivä lähestyy ja myönnän olevani äiti, joka arvostaa itsetehtyä aamupalaa. Tänä vuonna tosin äitienpäiväaamu on miesväelle helppo, kun olen ihan toisenlaisissa aamiaispöydissä reissussa, mutta yleensä äitinpäiväaamuna on pöydästä löytynyt itsetehtyjä herkkuja. Tämä on minulle se juttu, lahjoista en niinkään välitä. Ja koska tiedän, että monille miehille se käsien taikinaan laittaminen on kauhistus, ajattelin ehdottaa äitienpäivän brunssille tällaista helppoa ja nopeaa leivosta, jossa maku on kuitenkin enemmän kuin kohdallaan. Rapea voitaikinaleivonnainen mantelitäyteellä ja päärynällä kermavaahdon kera nautittuna ei voi mennä pieleen. Vielä kun nämä tekaisee juurikin silloin sunnuntaiaamuna, että voi nautiskella leivokset hiukan jäähtyneenä on makunautinto parhaimmillaan. Mikäli äidille sopii pähkinä, voi päärynöiden päälle kaadetun sulatetun voin päälle ripotella vielä hasselpähkinärouhetta. Ja tietysti sitten jäähtyneelle leivokselle sihdin läpi hiukan tomusokeria, mikä koristaa leivoksen kun leivoksen juhlakuntoon. 

Äitienpäiväleivokset

Ainekset

5 kpl
voitaikinalevyjä
Täyte
100 g
mantelimassaa
25 g
voita (huoneenlämpöistä)
1 kpl
keltuainen
1 rkl
sokeria
0,5 rkl
vehnäjauhoja
5 kpl
päärynöitä
3 rkl
sulatettua voita
Muut ainesosat
Säästä valkuainen voiteluun. Leivokset voi kuorruttaa myös hasselpähkinärouheella.

Tee näin:

Sulata voitaikinalevyt ohjeen mukaan. Leikkaa jokainen levy puoliksi. Paina joka toiseen pohjaan piparkakkumuotilla kuvio ja poista se niin että levyyn jää reikä. Sekoita keskenään täytteen mantelimassa, voi, sokeri, keltuainen ja vehnäjauho. Voitele voitaikinalevyt valkuaisella ja laita aina kaksi päällekkäin niin että päällimmäisessä on muotilla tehty reikä. Jaa täyte levyjen reikiin. Kuori päärynät ja siivuta ohuemmasta päästä lähtien paloiksi, kokoa palat voitaikinalevyjen päälle mantelimassan päälle ja kaada päälle hiukan sulatettua voita. (jos päärynät ovat kovin isoja, laita vain osa siivuista voitaikinalevyjen päälle) Paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi. Koska taikina on aika paksu, kannattaa pitää tarpeeksi kauan uunissa ja alatasolla. Tarjoile hiukan jäähtyneinä kermavaahdon kanssa.

Kommentit (2)

  1. Lady of The Mess

    Herkullinen ja helppo – kolahtaa aina minuun;)

  2. sari kalliomäki

    Samoin, siks näitä täältä löytyykin vaikka kuinka 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.