Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Hei, nyt grillataan

Nyt on se aika vuodesta, kun grilli on kuumana melkein yötä päivää. Meillä on ihan sellainen perinteinen hiiligrilli, sillä siinä tulee niin ihana aromi kaikkiin ruokiin. Haaveissa on kyllä se pönttömalli, jossa voisi vaikka savustaakin jotain, ehkä sitten ensi kesäksi. Vihanneksia ja muita herkkuja löytyy kaupan hyllystä runsaasti ja melkeinpä väittäisin, että niistä on tullut meilläkin entistä suositumpia. Välillä tehdään sekaan joku kesäinen marinadi tai sitten ihan vaan oliiviöljyä pintaan. 

Meillä grillatan myös jauhelihapihvejä ja niihin käytetään näin kesäisin pääosin naudan jauhelihaa. Hiukan haastavaahan grillaaminen on, mutta maku on sitäkin parempi. Heittäisin teille tähän tällaisen pikku vinkin, jos ette ole ennen kokeilleet. Lisätkääpä jauhelihataikinaan muutamia lusikallisia paholaisen kastiketta ja tulee aivan loistavan makuiset pihvit. Meillä oli koko alkukesän suosikkina tämä Herkkumaan paholaisen kastike, sillä välillä laiskotti, eikä jaksanut omaa kastiketta tehdä. Tätä voi ainakin suositella, on tosi hyvää, eikä maku ole liian kirpakka.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.