Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Hedelmäiset haukkuhodarit

                                    Kaupallinen kampanja/Yhteistyössä HK

Syksy on meidän perheessä synttäreiden sesonkiaikaa. Yhdenlaiset tarjoilut tehdään hiukan vanhemmalle velikullalle ja toisenlaiset nuoremmalle. Lastenkutsuja on kyllä kiva järjestää, vaan välillä tuntuu, että ideat loppuvat kesken. Yhtenä tarjoiluvaihtoehtona on tehdä aavistuksen terveellisempää naposteltavaa kuten nämä haukkuhodarit. Sämpylät voi sutjakasti leipoa jo edellisenä päivänä ja täyttää sitten vasta juuri ennen tarjoilua. Kaveriksi sopii hyvin appelsiinimehu ja jälkiruuaksi vaikkapa hedelmäsalaatti. Ja koko synttäritarjoilu on täysin lisäaineeton. Haukkuhodarit on tehty porkkanasämpylöistä, joissa on välissä HK Lisäaineeton Viikarinnakki, kurkkua, salaattia ja itsetehtyä ananasmajoneesia. Tällaisessa mukavassa muodossa vähän terveellisempikin tarjottava tekee nopsasti kauppansa. 

 

 

Tunnustan, että meillä syödään jonkin verran nakkeja. Ruokalistalla on monta monituista hyvää ja nopeaa nakkiruokaa, jotka voi jatkossa valmistaa selkeästi terveellisemmin. HK on nimittäin esitellyt tänä syksynä uuden lihaisan kuorettoman nakin, joka sopii myös pikkulapsille. Laktoosittomissa ja gluteenittomissa HK Lisäaineettomissa Viikarinnakeissa kun ei ole lisäaineita eikä nitriittiä. Sen verran näitä nakkeja on meillä jo testailtu, että olemme todenneet maun ja koostumuksen oikein hyviksi. Varsinkin poju on tykästynyt Viikarinnakkeihin ja lämmittelee niitä välillä koulun jälkeen välipalaksi.

 

HK etsii nyt lastenkutsujen lempparireseptiä ja pari bloggaria on suunnitellut herkkuja lastenkutsuille. Kannattaa käydä poimimassa hyvät ideat talteen. Omaa suosikkiaan voi äänestää Facebookissa täällä. Kipin kapin äänestämään, sillä äänestäjien kesken arvotaan kymmenen HopLop-perhepakettia. Eikä tämä tähän jää, sillä äänestyksen voittanut bloggari saa arpoa blogissaan 3 lelulahjakorttia lukijoidensa kesken eli kannattaa ehdottomasti pysyä kanavalla.

 

Hedelmäiset haukkuhodarit

Ainekset

Täytteet
300 g
HK Lisäaineeton Viikarinnakki
1 kpl
jäävuorisalaattia
0,5 kpl
kurkkua
Sämpylät
5 dl
maitoa
50 g
hiivaa
1 rkl
suolaa
2 rkl
vaahterasiirappia
2 dl
porkkanaraastetta
11 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
voita (sulatettu)
0,5 dl
rusinoita
Ananasmajoneesi
2 kpl
keltuaista
2 dl
rypsiöljyä
2 tl
sinappia
1 tl
väkiviinaetikkaa
2 tl
sitruunamehua
0,25 tl
sokeria
0,25 tl
suolaa
1 kpl
ananasrengas
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmistetaan haukkusämpylät. Sekoitetaan kädenlämpöiseen maitoon hiiva sekä suola ja sokeri. Lisätään siirappi, porkkanaraaste ja osa jauhoista. Sekoitetaan hyvin. Lisätään loput jauhot ja alustetaan hyvin. Lisätään lopuksi sulatettu voi. Annetaan taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Leivotaan taikinasta soikioita sämpylöitä ja leikataan molempiin reunoihin alhaalta ylöspäin reiluun puoleen väliin saakka viillot korviksi. Painetaan rusinat silmiksi sekä nenäksi ja paistetaan haukkusämpylöitä 220 asteessa 15 minuuttia.

Paistetaan HK Lisäaineettomat Viikarinnakit uunissa 200 asteessa kauniin ruskeiksi. Revitään jääsalaatti pieniksi paloiksi ja lisätään joukkoon pieneksi kuutioitu kurkku.

Valmistetaan ananasmajoneesi. Laitetaan ehjät keltuaiset kapean astian pohjalle ja lisätään päälle öljy sekä mausteet. Asetetaan sauvasekoitin keltuaisten päälle ja laitetaan kone päälle. Annetaan ainesten sekoittua rauhassa. Kun majoneesi on valmista, lisätään hyvin valutettu ja pilkottu ananasrengas ja sekoitetaan sileäksi.

Kootaan haukkuhodarit. Leikataan jäähtyneet sämpylät puoliksi ja voidellaan ne voilla. Lisätään väliin HK Lisäaineettomat Viikarinnakit ja kurkkusalaattisekoitus, laitetaan päälle ananasmajoneesia. Suljetaan kannet ja haukkuhodarit ovat valmiina.

Kommentit (13)

  1. Kirsi K

    Ihania, ihan mielettömän hauska idea!
    Pistänpä idean korvan taakse 🙂

  2. annamaria

    Eikä, miten ihania! Nyt tuli vielä kauhea himo saada nakkeja, jota meillä ei kyllä ikinä osteta kotiin.

  3. sari kalliomäki

    Kiitos. Annamaria nyt sitten noita lisäaineettomia ja nitriitittömiä nakkeja kehiin :D.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.