Hasselbackan perunavuoka

Viime viikonloppuna vietettiin keskimmäisen synttäreitä ja nyt meillä on enää yksi alaikäinen tässä talossa. Tein sankarille ruuaksi naudan ulkofilepihvejä ja Hasselbackan perunoita, jotka laitoin tällä kertaa vuokaan. Vuoasta näitä on kauniimpi ja näppärämpi tarjota, pohjalle voi lurauttaa hiukan kermaa perunoita pehmentämään ja tulos on silti pinnalta ihan yhtä rapsakka mitä pellilläkin tehtynä. Omien Hasselbackan perunoiden juju lienee siitä, että ne sisältävät tuhdisti valkosipulia, joka on paistettu runsaassa voissa. Voi sitä tuoksun määrää, kun nämä laittaa uuniin kypsymään.

Valmista Hasselbackan perunavuoka seuraavasti: Valitse sopiva vuoka ja voitele se voilla, kuori perunoita tarvittava määrä ja leikkaa niihin viillot melkein pohjaan saakka. Pienet perunat on helppo pilkkoa lusikan päällä ja isommat sitten sopivassa kauhassa. Laita viiltoihin ohuita parmesaanisiivuja, kermajuustosiivuja sekä cheddarjuustosiivuja. Kuori 5 valkosipulinkynttä ja silppua ne, paista silppu 50 grammassa voita. Kaada voiseos perunoiden päälle, ripottele päälle hiukan suolaa sekä mustaapippuria ja kaada vuoan pohjalle kermaa vajaan parin sentin korkeudelle. Paista kypsäksi 180 asteessa.

 

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *