Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Hasselbackan perunat uusista perunoista chimichurrin kera

Tänä vuonna uudet perunat ovat olleet tosi aikaisin valmiina. Meidän perunat tosin antoivat odotuttaa itseään aika pitkälle kesään, mutta olivat sitten sitäkin parempia. Nyt kun perunat ovat jo isompia saa niistä ihania hasselbackan perunoita. Unelmanpehmeitä ja kypsymistä ei tarvitse odotella kovin kauaa. Viillä perunoihin tasaiset viillot puoleen väliin, sulata päälle voita ja ripottele hiukan valkosipulijauhetta. Raasta kuorrutteeksi parmesaaniraastetta. Kypsennä uunissa 200 asteessa kypsiksi. Näiden pehmoisten perunoiden seuraksi sopii tuoreista yrteistä valmistettu chimichurri, johon voi laittaa kaikkia lempiyrttejään. Perunoiden kanssa voi sitten paistaa herkulliset pihvit. Hellepäivinä on hyvä syödä myös suolaista ja hasselbackan perunat valmistuvat auringonoton välissä nopeasti uunissa.

Chimichurri

Ainekset

1,5 dl
oliiviöljyä
0,5 dl
punaviinietikkaa
3/4 dl
silputtua ruohosipulia
3/4 dl
silputtua basilikaa
0,5 dl
silputtua korianteria
1 kpl
punasipulia
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
chilirouhetta
2 kpl
valkosipulinkynsiä
0,5 tl
mustaa pippuria

Tee näin:

Silppua tuoreet yrtit sekä valkosipulinkynnet, yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.