Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Harissa

Harissa on tulinen punainen tahna, joka on hyvin suosittu tunisialaisessa, marokkolaisessa ja algerialaisessa keittiössä. Tahnan tekemiseen tarvitaan kasa kuivattuja chilejä ja muita mausteita, loppu käykin sitten helposti. Tahnan voi tehdä myös tuoreesta chilistä, mutta silloin niitä tarvitaan enemmän. Tahna säilyy hyvin kolmisen viikkoa jääkaapissa, kun sen peittää oliiviöljyllä, öljyä kannattaa lisäillä aina käytön jälkeen. Tahna on ihana lisä pastoihin, keittoihin ja moniin muihin ruokiin. Niistä lisää myöhemmin. 

Harissa

Ainekset

16 kpl
kuivattua chiliä (paria eri lajiketta )
0,5 tl
kuminansiemeniä
0,25 tl
juustokuminansiemeniä
0,25 tl
korianterinsiemeniä
1 tl
kuivattua minttua
3 rkl
oliiviöljyä
1,5 tl
suolaa
5 kpl
valkosipulinkynsiä
1 kpl
sitruunanmehua
Muut ainesosat

Tee näin:

Laitetaan chilit kattilaan ja kaadetaan päälle kiehuvaa vettä, annetaan pehmetä noin kaksikymmentä minuuttia. Paahdetaan siemenet pannulla muutaman minuutin ajan, jauhetaan siemenet mintun kanssa jauheeksi. Kuivataan chilit ja laitetaan ne tehosekoittimeen siemenjauheen, oliiviöljyn, suolan, valkosipulin ja sitruunamehun kanssa. Sekoitetaan noin pari minuuttia, kunnes seos on pehmeää. Säilötään lasiastiaan ja kaadetaan hiukan oliiviöljyä päälle. Lisätään aina oliiviöljyä käytön jälkeen. Säilyy jääkaapissa kolmisen viikkoa. 

Kommentit (1)

  1. Minna_A

    Harissaa käytän usein, mutten kyllä koskaan ole tehnyt sitä itse. Tämä menee testaukseen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.