Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Gluteeniton suklaakakku

Ups, että tuli monta päivää blogitaukoa, mutta ei hätää, ensi viikolla on luvassa roppakaupalla isänpäiväohjeita. Eikä täällä laiskana ole oltu, vaan maalattu, roudattu, suunniteltu ja vaikka mitä. Tarkoitus saada remontti valmiiksi jouluun mennessä ja siihenhän on enää seitsemän viikkoa. Joululaulut saa laittaa kohta soimaan ja ensimmäiset glögit on jo sitä varten ostettuna. 

Tänä viikonloppuna tein syksyisen väristä gluteenitonta suklaakakkua. Sana gluteeniton kolahtaa monelle edelleen varsin negatiivisena, mutta tosiasiassa monet jutut ovat erittäin herkullisia. Tämä kakku on tehty mantelijauhoista, sillä ne ovat ehdoton suosikkini. Muutamasta aineksesta saa aikaiseksi makeaa herkkua, jonka värin voi helposti vaihtaa teeman mukaan. Kuorrutte on nimittäin tehty Candy Meltseistä ja niitä löytyy melkein kaikenvärisiä.  

Gluteeniton suklaakakku

Ainekset

7 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
50 g
tummaa suklaata
180 g
mantelijauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
Kuorrute
400 g
tuorejuustoa
300 g
Candy Melts suklaanappeja
50 g
voita
2 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Erotellaan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkataan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoitetaan keskenään keltuaiset sekä sokeri, lisätään sulatettu suklaa pienissä erissä ja lopuksi mantelijauhot sekä kaakaojauhe. Sekoitetaan joukkoon valkuaisvaahto pienissä erissä hyvin varovasti. Kaadetaan taikina voideltuun ja mantelijauhotettuun vuokaan ja paistetaan 160 asteessa kypsäksi noin 45 minuuttia. Valmistetaan täyte. Sulatetaan voi.  Sulatetaan Candy Meltsit ja jäähdytetään. Sekoitetaan tuorejuusto, vaniljasokeri sekä tomusokeri. Lisätään sulatettu voi sekä sulatettu suklaa. Leikataan kakku osiin ja laitetaan väliin sekä päälle täytettä. Koristellaan suklaakarkeilla. 

Kommentit (7)

  1. annamaria

    Jopas on nätti kakku, ihanan pikkuinenkin. En olekaan noita Candy Meltsejä vielä koskaan kokeillut, varmasti tosi käteviä. : )

  2. sari kalliomäki

    Kannattaa kokeilla candy meltsejä, niillä saa väriä leivonnaisiin :D.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.