Gluteeniton suklaakääretorttu

 

Tässä olisi nyt suklaakääretortun ohje, olkaapa hyvä. Olen tehnyt vastaavaa raitatorttua myös eri väreissä sulattamalla Candy meltsejä kermavaahdon joukkoon. Värivaihtoehtoja on siis tosi paljon. Tosin kyllä tämä väritys silti vie voiton. Tällaisia nopeatekoisia reseptejä pitäisi olla sopivasti takataskussa, sillä välillä kaipaa jotain pientä makeaa, mutta ei jaksa mitään kovin vaivalloista alkaa tekemään. Sitäpaitsi kermavaahto suklaakermavaahdosta puhumattakaan on ihanaa.

Gluteeniton suklaakääretorttu

Ainekset

5 kpl
kananmunia
1,5 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
0,5 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
2 dl
mansikkahilloa
7 dl
kermaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkataan kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisätään sihdaten kuivat aineet ja levitetään taikina pellille. Paistetaan 200 asteessa kypsäksi. Vatkataan 2 dl kermaa vaahdoksi, maustetaan sokerilla. Levitetään jäähtyneelle levylle mansikkahilloa ja kerros kermavaahtoa. Kääritään levy rullalle leivinpaperia avuksi käyttäen. Sulatetaan ja jäähdytetään suklaa. Vatkataan 5 dl kermaa vaahdoksi. Sekoitetaan puoleen kermavaahtoon jäähtynyt suklaa. Laitetaan toiseen pursotuspussiin kermavaahto ja toiseen suklaakermavaahto. Pursotetaan raitoja kääretortun päälle ja koristellaan sopivilla koristeilla. 

Kommentit (4)
  1. Oi oi… komea kääretorttu! Tässähän iskee ihan hirmuinen makeannälkä 🙂
    Suklaa + mansikka = loistava yhdistelmä 🙂

  2. sari kalliomäki
    12.11.2014, 18:04

    Kiitos Kirsi…juuri katselin niin sileää kakunkuorrutettasi kateellisena 🙂 mansikka ja suklaa on kyllä yksi parhaista yhdistelmistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *