Gluteeniton kääretorttu

 

Vaikka kääretortun muuntelumahdollisuudet ovat lähes rajattomat, niin silti eniten pidän viljattomasta versiosta, jossa täyteenä on mascarpone-ja kermavaahtoseos, johon on ihan hiukan sekoitettu sitruunatahnaa. Täytettä pitää olla reilusti, vaikka kääriminen onkin sitten hiukan haasteellista. Kääretorttu on siitä kiva leivonnainen, että se valmistuu kohtuullisen pienellä vaivalla. Lisäksi siitä voi pursotusten avulla tehdä nopeasti hiukan juhlavamman lähes kakkumaisen. Välillä pursottelen kermavaahtoa päälle, välillä taas laitan sitä enemmän ja pursotan poikittaisia raitoja. Päälle suklaalastuja ja siinäpä se. Kuten kuvasta näkyy tämä torttu ei ole mikään taideteos käärimisen osalta, mutta maku oli sitäkin parempi. 

 

 

Gluteeniton suklaakääretorttu

Ainekset

5 kpl
kananmunia
1,5 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
0,5 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
2 dl
mansikkahilloa
7 dl
kermaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkataan kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisätään sihdaten kuivat aineet ja levitetään taikina pellille. Paistetaan 200 asteessa kypsäksi. Vatkataan 2 dl kermaa vaahdoksi, maustetaan sokerilla. Levitetään jäähtyneelle levylle mansikkahilloa ja kerros kermavaahtoa. Kääritään levy rullalle leivinpaperia avuksi käyttäen. Sulatetaan ja jäähdytetään suklaa. Vatkataan 5 dl kermaa vaahdoksi. Sekoitetaan puoleen kermavaahtoon jäähtynyt suklaa. Laitetaan toiseen pursotuspussiin kermavaahto ja toiseen suklaakermavaahto. Pursotetaan raitoja kääretortun päälle ja koristellaan sopivilla koristeilla. 

Kommentit (4)
  1. Ohjeesta puuttui suklaan määrä, joka sekoitetaan kermavaahtoon.

  2. sari kalliomäki
    17.11.2016, 09:28

    Totta, kiitos huomiosta. Olen hiukan vaihdellut suklaan määrää, mutta 100g on hyvä määrä. Viime kerralla käytin suklaakonvehteja sulatettuna ja edellisellä Da Capoja, molemmista tuli herkulliset suklaaraidat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *