Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Glögikakku

Hippasen hyvää on tämäkin versio, jossa glögin kanssa keitellään luumuja ja taateleita sekä mausteita. Aah, tätä tuoksua ja mikä parasta tässä kakussa ei ole hedelmänpalasia, sillä meillä ei oikein kukaan ole englantilaisen hedelmäkakun ystävä. Pehmeän jouluista siis. Tässä yltäkylläisyyden maailmassa, kun ihmisillä on jo kaikkea tarvitsemaansa ja kuitenkin haluaisi jotenkin muistaa, on kahvikakut aika hyvä vaihtoehto. Itsetehty on aina itsetehty. Kakut voi koristella vaikkapa tomusokerilla ja sokerimassatähdillä. Kauniisti sellofaani ympärille ja muutamat jouluiset narut sekä kaunis ajatuksella tehty kortti päihittää kaiken rihkaman. Kahvikakut säilyvät hyvin viileässä ja tulevat varmasti syötyä joulun aikaan. Tämä kakku on koristeltu ennen tarjoamista mascarponella ja jäisillä kirsikoilla.

Glögikakku

Ainekset

2,5 dl
glögijuomaa
150 g
kuivattuja luumuja
150 g
kivettömiä taateleita
3 dl
ruokosokeria
2 tl
vaniljasokeria
200 g
voita
3 kpl
kananmunia
100 g
tummaa suklaata rouhittuna
80 g
mantelirouhetta
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
inkivääriä
0,5 tl
neilikkaa
2 rkl
kanelilikööriä
Muut ainesosat
Koristeluun purkki mascarponea ja jäisiä kirsikoita.

Tee näin:

Sekoitetaan kattilassa glögi, inkivääri, neilikka ja kanelilikööri sekä taatelit ja luumut. Keitellään hiljalleen, niin kauan, että seos on pehmeää. Jäähdytetään ja sekoitetaan sauvasekottimella sileäksi massaksi. Sekoitetaan voi ja sokeri vaahdoksi, lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten, sekoitetaan joukkoon vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä glögiseos. Lisätään taikinaan suklaa ja mantelirouhe. Kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paistetaan 180 asteessa kypsäksi. Paistoaika riippuu uunista ja vuoan mallista, tarkistetaan kypsyys tikulla.

Kommentit (2)

  1. Anne P.

    Oooooh!. sulla on ihan parhaat kakut!

  2. sari kalliomäki

    Kiitos Anne <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.