Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Eksoottinen karviaishillo

 

Jep, jep, tunnustan. Meillä on kohta puolikas lisäjääkaappi täynnä rouvan hillokokoelmia. Syksy saa esiin supermarttapuolen ja kaikkea mahdollista pitää säilöä, ettei vaan näännytä nälkään. Kävin mummulassa poimimassa punaisia karviaismarjoja ja koska ne ovat yksinään aika tujun makuisia, päätin lisätä jotain makua pehmentämään. Niinpä pistin sekaan hiukan banaania sekä päärynää ja mausta tulikin aika eksoottinen. Vaihtelu virkistää. 

Eksoottinen karviaishillo

Ainekset

2 l
karviaisia
2 kpl
banaania
3 kpl
päärynää
0,5 kg
hillosokeria
1 dl
vettä
Muut ainesosat

Tee näin:

Laitetaan karviaiset, lohkotut päärynät ja banaanit kattilaan veden kanssa. Kun kattilasta nousee höyryä, lisätään hillosokeri. Keitellään hilloa kymmenisen minuuttia. Kuoritaan hillon päältä vaahto pois ja purkitetaan valmis hillo pestyihin kuumiin lasipurkkeihin. Hillon voi myös pakastaa. 

Kommentit (2)

  1. Vierailija

    Hyvää hilloa. Kiitos reseptistä

  2. sari kalliomäki

    Olipas kiva, että tätä on jo kokeiltu :).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.