Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Chorizokeitto mozzarellalla

Huomasin vanhoja kuvia penkoessani, että yksi meidän perheen suosikkikeitoista on vallan jäänyt julkaisematta, vaikka sitä syödään säännöllisesti monta kertaa vuodessa. Viimeksi tätä herkuteltiin joululomalla pikasämpylöiden kanssa, joiden reseptin laitan seuraavaksi tulemaan. Myös ranskalainen patonki sopii tämän kanssa mainiosti. Tähän keittoon käytin tällä kertaa valmiita isokokoisia kasvislohkoja, sillä perunankuoriminen ei joululomalla eikä edelleenkään onnistu tuon käden takia. Aivan hyvin voi myös laittaa saman määrän perunaa ja porkkanaa itse kuorittuna ja lohkottuna. Parhaimmillaan keitto on höyryävän kuumana, jolloin lisätyt revityt mozzarellapalat sulavat päältä, mutta jäävät juuri sopiviksi pehmeiksi sattumiksi keiton joukkoon. Chorizo ja chilinen tomaattimurska antavat tarpeellisen tulisuuden pakkaspäivän keitolle ja kasviksiakin tästä löytyy sen verran, että voi hyvällä omallatunnolla pistellä menemään. Tuore timjami kruunaa koko nautinnon ja tuo kesän tuoksua keittiöön.

Tässä vielä linkit pariin muuhun herkulliseen keittoon, nakit voi vaihdella makkaraan ja päinvastoin:

PUUTARHURIN MAKKARAKEITTO

TEXMEX-NAKKIKEITTO

MEHEVÄ NAKKIKEITTO

SIPULINEN NAKKIKEITTO

PAPRIKAINEN NAKKIKEITTO

Chorizokeitto

Ainekset

700 g
vihannessekoitusta (peruna, porkkana, lanttu)
2 pkt
chorizo-makkaraa siivutettuna
2 kpl
kesäkurpitsaa
2 l
vettä
400 g
chilistä tomaattimurskaa
1 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynsiä
2 kpl
kasvisliemikuutioita
0,5 tl
mustaa pippuria
1 kpl
buffalomozzarellaa
0,5 dl
tuoretta timjamia

Tee näin:

Laita vesi kiehumaan, lisää kasvissekoitus. Siivuta chorizo sekä kesäkurpitsat, silppua sipulit. Paista pannulla kesäkurpitsat niin että saavat hiukan väriä, lisää keittoon. Paista chorizo sekä sipulit ja lisää keittoon. Lisää mausteet ja tommaatimurska ja anna kieuhua hiljalleen kypsäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää lopuksi reilusti tuoretta timjamia ja revittyä mozzarellaa. Sen ei kuulu sulaa, vaan jäädä pehmeiksi juustoisiksi sattumiksi keiton joukkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *