Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

C-vitamiinipaukku

Tähän aikaa vuodesta kannattaa kaupan hedelmätiskistä poimia mukaansa appelsiineja. Hinta sekä maku ovat kohdillaan ja pelkästään jo värikin saa ostoksien joukkoon iloisen ilmeen. Appelsiini on kotoisin Kiinasta, josta 1550-luvulla tuotiin appelsiinipuita Italiaan ja Portugaliin. Jo tuolloin tiedettiin appelsiinin C-vitamiinipitoisuudesta ja merimiehet kasvattivat pitkien merimatkojen aikana appelsiinipuita laivan kannella välttääkseen keripukkia. Appelsiinin käytöllä on siis jo pitkät perinteet.

Appelsiini on siis varsinainen C-vitamiinipommi ja parhaan määrän vitamiineja saa, kun nauttii appelsiinin ihan sellaisenaan. Kannattaa myös muistaa että appelsiini sisältää runsaasti kaliumia ja kalsiumia. Kaupasta kannattaa poimia mukaansa mahdollisimman rypyttömiä sekä muhkurattomia yksilöitä ja appelsiinia ei pidä säilyttää samassa astiassa etyleeniä erittävien hedelmien kanssa. Sitrushedelmät kannattaa siis säilyttää omassa kulhossa. Huoneenlämmössä appelsiini säilyy viikon verran, mutta jääkaapissa parikin viikkoa. Appelsiinimehushotti aamulla pistää päivän vauhdikkaasti käyntiin.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.