Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Appelsiinilla höystetty kurpitsakeitto

Pari viikkoa sitten kun paahdoin myskikurpitsaa teimme myös appelsiinista kurpitsakeittoa, hiukkasen tämä jakoi mielipiteitä, mutta mielestäni aika ihanan raikas, hiukan erilainen maku ja parhaimmillaan varmasti jonkun pehmeän patongin tai maalaisleivän kanssa. Selkeä syksyinen appelsiininhimo on iskenyt liekö johtua alitajuisesta ajatuksesta, että C-vitamiini piristää vaiko siitä, että niitä on nyt niin paljon tarjolla. Joka tapauksessa näin syksyllä pieni vitamiinipaukku ei ole lainkaan pahitteeksi. Tämän keiton väri jo pelkästään tekee paremman mielen mausta puhumattakaan. 

Käytin tähän siis paahdettua myskikurpitsaa, joka on valmiiksi niin pehmeää, että keitto tulee nopeasti valmiiksi. Jos kurpitsaa ei ole paahdettu, kestää kypsyminen tietysti kauemmin. Laitoin mukaan oikein appelsiinin mehua, mutta yhtä hyvin mehun voi ottaa suoraan purkista. Lisäksi makua antaa appelsiinituorejuusto, joka myös tekee keitosta sopivan kermaisen. Päälle loraus vaahterasiirappia ja yllätys, yllätys timjamia sekä smetanaa, nam. 

Appelsiininen kurpitsakeitto

Ainekset

500 g
Paahdettuja kurpitsanpaloja
5 dl
vettä
1 kpl
lihaliemikuutiota
2 kpl
porkkanaa raastettuna
0,5 kpl
punasipulia
1 rkl
vaahterasiirappia
1 rkl
sweet chili kastiketta
2 dl
appelsiinimehua
100 g
appelsiinituorejuustoa
Muut ainesosat
Smetanaa tarjoiluun.

Tee näin:

Laitetaan kattilaan vesi ja lihaliemikuutio. Kiehautetaan. Paistetaan pannulla voissa sipulit ja porkkanaraaste, lisätään ne kattilaan kurpitsapalojen kanssa. Maustetaan seos vaahterasiirapilla ja chilikastikkeella ja annetaan kiehua rauhassa välillä sekoittaen reilu parikymmentä minuuttia. Sekoitetaan sauvasekoittimella sileäksi ja lisätään appelsiinimehu sekä tuorejuusto, annetaan rauhassa sulaa. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisätään hiukan vettä. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa suolaa ja mustaapippuria. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.