Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Alfaurosten reviirien dominointia

Niin monta hupaista hetkeä on taas koettu leivontaryhmässä. Viime viikolla teimme mutakakkua ja siinä tuli todettua se, miten voi samalla reseptillä tulla erilaisia tuloksia, varsinkin kun kaikki uunit ovat hiukan erilaisia. Herkkua taisi tulla kaikille, sillä paloista oli selvää kisailua. Yhdessä jätkäryhmässä piirakan jakaminen neljään osaan kesti ja kesti, oli sitten pakko hoputtaa. Pojat totesivat, että älä puutu tähän, tämä on alfaurosten reviirien dominointia. En voinut muutakun nauraa, selvästi kevättä ilmassa. Reviirit tuli jaettua ja palaset katosivat nopeasti parempiin suihin.

Mutakakku on helppo tehdä ja niin herkkua. Tässä on käytetty kahta eri suklaata, mikä tekee tuloksesta sopivan makean. Olennaista on se, että mutakakku paistetaan alatasolla ja jos näyttää siltä, että pinta tummuu paiston aikana, laitetaan paiston puolivälissä piirakan päälle folio. Tämä on maailman parasta vaniljajäätelön tai sitruunalla maustetun mascarponen kanssa. Mutta varoituksen sana, tuoksu jo aiheuttaa voimakasta reviirien dominointia.

Kahden suklaan mutakakku

Ainekset

4 kpl
kananmunia
2 dl
sokeria
180 g
tummaa suklaata
180 g
maitosuklaata
180 g
voita
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi, sulatetaan voi ja sulatetaan siihen suklaat, lisätään sokerivaahtoon voisuklaaseos ja muut aineet. Kaadetaan taikina voideltuun vuokaan ja paistetaan uunin alatasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia. Jos pinta alkaa tummumaan, lisätään päälle folio puolessa välissä paistoa. Kakun pitää olla keskeltä sopivan mehukas, joten liian kauan ei kannata uunissa pitää. 

Kommentit (2)

  1. Maku_Jasmin

    Onpas ihana koristelu mutakakussasi! Pitää muistaa tuo koristeluidea ensi kerralla kun leivon mutakakkua 🙂

  2. sari kalliomäki

    Kiitos, nopea ja yksinkertainen 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.