Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Aamupalan aatelia: skonssit

Olisiko ehkä maailman ihanin tapa aloittaa aamunsa scones-tarjoilulla. Tämä tuote sopii paremmin kuin hyvin viikonlopun aamubrunssille. Päälle vielä turkkilaista jogurttia ja vadelmahilloa tai lemon curdia, niin makunautinto on täydellinen. Tämän helpommaksi ja nopeammaksi ei leivän teko voi tulla. Aavistuksen makeissa teeleivissä on vielä kuivattuja karpaloita makua antamassa. Meillä nämä menivät tänä aamuna jälleen käsistä. 

Alla on scones ohje vanhasta leivontaoppaasta. Olen tuollakin ohjeella muutamia kertoja leipiä tehnyt, mutta mieluiten muuntelen alla olevaa reseptiäni, jossa maidon sijasta käytetään turkkilaista jogurttia. Välillä laitan rusinoita tai kuivattuja karpaloita ja välillä desin verran jotain maukasta juustoraastetta. Ainekset sekoiteaan nopeasti käsin sekaisin ja pyöräytetään palloiksi, jotka painetaan littanoiksi. Palat voidellaan ja paistetaan. Yhtä hyvin voi tietysti tehdä pyöreitä ohuita leipiä, jos se tuntuu luontevammalta. Päälle meillä laitetaan turkkilaista jogurttia ja hilloa, juustoversioiden kanssa voita ja edamia. 

Scones

Ainekset

5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
1/4 dl
sokeria
1 rkl
sitruunanmehua
1 dl
kuivattuja karpaloita silputtuna
80 g
voita
2,5 dl
turkkilaista jogurttia
1 kpl
kanamunaa voiteluun
Muut ainesosat
Tarjoiluun turkkilaista jogurttia, vadelmahilloa ja sitruunatahnaa.

Tee näin:

Sekoitetaan kuivat aineet kulhossa, lisätään vain hiukan sulatettu voi, sitruunanmehu, silputut karpalot sekä turkkilainen jogurtti. Vaivataan nopeasti taikinaksi. Tehdään taikinasta kymmenen palloa, painetaan pallot hiukan littanaksi, voidellaan munalla ja paistetaan 200 asteessa viitisentoista minuuttia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.