Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Raparperihillottelua

Meinasin kirjoittaa, että täällä on ollut hillopäivät, mutta skippaan sen lauseen. Totean sitten vaan, että hilloja on tehty pari päivää olan takaa ja mansikka-raparperihilloketta on säilössä 15 litraa, mustikkahilloa viitisen litraa ja hommat vielä kesken. Kesäkahvilan hillotouhut siis parhaillaan menossa. Meidän raparperit ovat vielä aika pikkuisia kuten kuvista näkyy ja olenkin tyhjentänyt äidin raparperimaan, parin työkaverin raparperit ja yksi naapurikin on osallistunut talkoisiin. Omista raparpereista teen piirakkaa, kunhan hiukan vielä kasvavat. Tämä meidän raparperi on joku vanha maatiaislajike ja ihan erilainen uusiin lajikkeisiin verrattuna, yritänkin lisätä sitä heti kun mahdollista.

Raparperista saa ihanaa hilloa mansikan kanssa ja vadelmainen raparperihillo on ihan luksusta. Mitä enemmän lisää mansikkaa tai vadelmaa sitä punaisempaa hillosta tulee, mutta hennon vaaleassa hillossa maistuu kirpsakammin raparperi ja varsinkin juustokakkuihin se tuo ihanan mausteisen lisän. Mansikkainen raparperihilloke on maustettu fariinisokerilla ja kanelilla. Nyt kannattaa laittaa kesä purkkiin ja hillot vaikka pakkaseen, niin voi talven tuiskeessa palata ihaniin kesämakuihin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.