Blogit
Teini talossa

Yleislakko

Facebookissa kerätään porukkaa yleislakkoon vastustamaan kansanedustajien palkankorotuksia. Idea on hyvä mutta riittämätön. Protestista saataisiin paljon laajempi, jos kaikki menisivät ensin töihin. SIllä keinoin lakkoilu on helpompaa ja tehokkaampaa. Itse en kerkiä, koska on tänäänkin tennistunti, mutta toivon, että te muut edes uhrautuisitte!

Kampanja lienee enemmän tai vähemmän kieli poskessa tehty, mutta osoittaa jälleen todeksi sen, miksi demokratia ja kansanedustuslaitos on niin tärkeä ja toimiva keksintö. Ellei kansanedustajia olisi, niin ketä täällä sitten halveksittaisiin ja solvattaisiin? Toisiammeko? Siitä seuraisi kaikenlaista mieliharmia ja eripuraa ja työt häiriinityisivät ja tulisi avioeroja ja lapsia itkettäisi.

On paljon kätevämpää, että meillä on 200 pöllöä, joita halveksia ja kadehtia samaan aikaan ja joihin purkaa kaikki se turhautuminen ja typeryys, mitä korvien väliin aina tuppaa sammalen tavoin kasvamaan.

Kun vähän aikaa saa paheksua sitä, kuinka meidän rahoja – sanoisinko peräti minun rahojani! – tuhlataan palkankorotuksiin ainakin kahden ylimääräisen miljoonan edestä vuodesta, tulee paljon keveämpi olo ja sitä hyväksyy sen 13 miljardin lisävelkataakankin helpommin.
 

Kommentit (2)

  1. Muori

    Näinhän se menee. Itsekään en taida lakkoon nyt ehtiä menemään… Mutta en kyllä suunnittele politiikkaankaan mukaan hyppäämistä. Ihan vaan siitä syystä ettei minulla missään tapauksessa löytyisi riittävästi pokkaa vaatia kadunihmisiä jatkuvasti uusiin ja uusiin säästötalkoisiin – ja nostaa samalla itselle aina vain parempaa ja parempaa liksaa. Ihan vaikka vain esimerkin vuoksi ja pienenä symbolisena eleenä pitäisi edes joskus itsekin koettaa elää suu säkkiä myöten ja ottaa henkilökohtaisestikin osaa kurjuuden jakoon, jos sitä ilosanomaa meille muillekin toistuvasti julistaa.

  2. Roope Lipasti

    …ja mikä olisikaan elämisessä suu säkkiä myöten ja jopa palkanalennuksissa, kun aina voisi kompensoida sen hallitusneuvoston kokouksista laistamalla!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *