Blogit
Teini talossa

Yläkoulun opettajien vala

Luittekos lehdestä, että opettajat saivat Hippokrateen valaan verrattavan ammattivalan! Nyt lauantaina se on kuulemma ekaa kertaa vannottu. Yläkoululaisten eli teinien opettajille oli sitten tietenkin ihan oma valansa, koska se työ on poikkeuksellisen vaativaa ja vertautuu leijonankesytykseen

Olen saanut sen valan käsiini ja julkaisen sen täten juhlallisesti.

Kas näin:

”Vakuutan kunniani ja omantuntoni sekä jo tässä vaiheessa lukukautta horjuvan mielenterveyteni kautta pyrkiväni opettamaan kaikkia teinejä niin kuin he olisivat ihan normaaleja ihmisiä, myös Jessicaa, Lissua, Tsugea sekä Könöstä. Päämääränäni on selvitä hengissä toukokuun loppuun ja saada siinä sivussa opetettua niille edes minimiannos opetussuunnitelmasta tai ellei se onnistu, joka tapauksessa varastoida heidät luokkahuoneessa vaaditun 45 minuuttia kerrallaan.

Työssäni noudatan opettajanhuoneen etiikkaa eli nautin kahvin seisaallani 15 sekunnissa ja käytän opetuksessa tutkimustiedon tai kokemuksen hyödyllisiksi osoittamia menetelmiä, eli en lähde mukaan uusimpiin muotikotkotuksiin vain siksi että niissä on sana ”digitaalinen”.

Arvosanoja antaessani otan tasapuolisesti huomioon, millä tavoin Jessica, Lissu, Tsuge sekä Könönen ovat lukuvuotta häirinneet, ja päästän heidät läpi, ettei minun tarvitsisi opettaa heitä myös ensi vuonna.

Pidän herkeämättä yllä mielikuvaa, että olisin järjissäni, vaikka oikeasti hermot meni jo syyskuussa.

Suhtaudun oppilaiden vanhempiin niin kuin minua ei yhtään häiritsisi heidän erityisvaatimuksensa omien lastensa suhteen. Niin ikään osallistun vanhempainyhdistyksen kokouksiin ja näyttelen parhaani mukaan että minua kiinnostaisi heidän luokkaretkiprojektinsa, jossa vanhemmat keräävät lasten puolesta rahat.

Kunnioitan opetusministeriön tahtoa, koska eivät ne siellä sentään niin hulluja ole kuin liikenneministeriössä. Pidän salassa luottamukselliset asiat, sillä ei kukaan muutenkaan uskoisi mitä Stöge teki terveystiedontunnin lopuksi.

Tämän kaiken vannon kautta kiven ja kannon ja oi oispa jo kesäkuu."

Siitä sitte vaan vannomaan. Hyvää lukuakuden jatkoa kaikille opeille mutta erityisesti yläkoulun!

Kommentit (3)

  1. Jenni / Meidän Koti

    Kahdeksan viikon harjoitteluni yläkoululla päättyy tällä viikolla. Täytyy sanoa että haikein mielin jatkan kohti uusia kokemuksia.

  2. Vanha Jäärä

    Noniin, tässä olikin otettu huomioon uusimman tasa-arvosuunnitelman linjaukset, joiden mukaan oppilaita ei saa puhutella tytöiksi ja pojiksi vaan heitä pitää kutsua nimillä kuten Jessica, Lissu, Tsuge ja Könönen 🙂

  3. Ääni

    Huippu! Nauroin vääränä. Onneksi nuo ajat ovat jo takanapäin ja se nuorinkin riiviö jo kahden lapsen ihan tolkku isä. Kaikki kunnia opettajille!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *