Blogit
Teini talossa

Vuosisaldo

Yksi vuosi taas liki pulkassa, joskaan pulkkaa ei nyt näillä leveysasteilla tarvita, joten metaforisessa pulkassa siis. Ei täällä tarvita kyllä metaforistakaan pulkkaa, ei sillä.
Ja vuoden aikana tapahtui?
Taloprojekti nytkähti eteenpäin: vielä huhtikuussa tuolla talonpäädyssä oli pelkät perustukset odottamassa Puuha Peteä. Nyt on jo melkein kaikki valmista.
Sain valmiiksi kirjoja, hyvä minä. (Ilmestyvät kesällä, tämä on mainos). Luulen, että jos jotain vuoden aikana opin, se liittyi näihin hommiin.
En juurikaan osallistunut kotitöihin (kun olin siellä raksalla koko ajan), sorry vaimo.
En myöskään osallistunut neljäsluokkalaisen läksyjenlukuun tai kokeisiin valmistautumiseen, vaimo hoiti senkin ja voin vakuuttaa, ettei se ollut ihan pieni pieti.
En katsonut juurikaan televisiota enkä käynyt elokuvissa, mutta tutustuin muutamiin itselleni uusiin hyviin kirjailijoihin, kuten Dan Rhodes, Pablo Tusset sekä Miikka Nousiainen.
Kävimme ensimmäisen kerran koko perheen voimin ihan oikeilla ulkomailla, Unkarissa (Tukholma ja Tallinna ovat nk. lähiulkomaita, eikä niitä lasketa; ulkomaaksi lasketaan vain sellainen, mihin mennään lentäen, kuten vaikka Rovaniemi). Oli onnistunut reissu.
Ja sitten oli niitä tavallisia töitä keskimäärin kylliksi mutta ei liikaa.
Yleisarvosanaksi antaisin vuodelle 9+. Kymppiin olisi tarvittu se lottovoitto, jota ei suuresta yrityksestä huolimatta tullut yhtenäkään lauantaina, joskin syyskuussa voitin 8 euroa.

Yhtä hyvää uutta vuotta kaikille toivottaen,

Roope
 

Kommentit (3)

 1. Muori

  Hyvää uutta vuotta Roopelle, perheelle ja kaikille muille täältäkin päin. Ja pitäkeehän mielessänny Pohjois-Savon poliisiin antamat viisaat neovot: kaapunnilla ei sua kutvelehtija pullo tae tölökki käissä, ilotulitteijen käättöohjeet on tehtynä luettaviks ja noovatettaviks, piälle pittää panna pihalle pakkaatuissaan tos topakasti ja muistoo vielä pittee huolta kaveristakii. Kyllä näellä virkavallan tropeilla kaekki näkköö vielä ens vuennii kuhan uamulla silimäsä aaki suap, luulen minä…

 2. Roope Lipasti

  No huhhuh. Näitkös muuten uutisissa pienen pätkän, jossa pari savolaista metsuria oli tuotu Varsinais-Suomeen auttamaan myrskyraivauksissa.

  …eivät ne oikein ymmärtäneet toisiaan.

 3. Muori

  No sinnehän ne kaikki muut savolaiset ovatkin menneet (siis: joutuneet – eihän kukaan pääse jonnekin Varsinais-Suomeen – Savoon päästään, muualle joudutaan…). Täällä meillä on viimeisen viikon ajan kuulunut enemmän venäjää kuin kauniin murteemme sommoo viäntämisen rattuutusta. Aika visto olo tuli tässä eräänäkin päivänä ajella muuan turistirysän lähistöllä, jossa noin kymmenen kilometrin matkalla tuli vastaan auto poikineen, mutta vain kahdessa oli kotomaan kilvet. Melkein jo mietti jotta oonkon tuota ite erehtynnä suunnasta ja lipsahtanna rajan taakse…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *