Blogit
Teini talossa

Verotalkoissa

Pannahinen! Soitin hetkellisessä mielenhäiriössä pikkuveljelle ja lupauduin työvoimaksi ensi sunnuntaina, kun heillä on remontti kovasti kesken ja kohta jo pakkasta puskee, lapset ja vaimot ja aviomiehet jäätyvät kiinni lattiaan, elleivät asiat etene. Ilmeisesti verottaja tai NSA kuuli puheluni, koska tänään aamulla sitten luki lehdessä, että talkoolaisten on vastaisuudessa ilmoittauduttava verotoimistoon.

Mites tässä nyt pitäisi toimia? Sunnuntaina verotoimisto joka tapauksessa on kiinni, mutta jos menisi sinne vaikka heti maanantaina. Pikkuveli luultavasti tarjoaa limsan ja kahvit. Pitääkö jättää siis molempiin 30 % ainetta pohjalle, jonka vie verottajalle? Saako sen sekoittaa, koska toinen tarjoillaan kätevästi pullossa ja toinen ikäväsi kupissa, jota ei kyllä mitenkään saa läikyttämättä kaupunkiin saakka?

Ja lisää ongelmia: seiskaluokkalainen kerjäsi töitä, jotta voisi tienata, eikä minulla sellaisia ollut antaa. Niinpä rekrytoin hänet mukaan ja lupasin maksaa vielä ihan riihikuivaa osallistumisesta tähän hänelle uudenlaiseen ihmisten väliseen kanssakäymiseen, työntekoon.

Pitääkö nyt siis maksaa työnantajamaksut? Entä sunnuntailisä? Ja pitääkö se sunnutailisä ottaa huomioon myös niissä kahvin ja kokiksen jämissä? Verottajalle vaikka 60 %?

Ei juma. Maailma on mennyt kovin monimutkaiseksi. Taidan soittaa pikkuveljelle, etten tulekaan. Rakentakoon talonsa itse. Ja ehköön sen nopeasti, koska lienee vain ajan kysymys, jolloin verottaja keksii, että myös itselle tehdystä työstä pitää maksa vero.

 

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *