Blogit
Teini talossa

Vaatteidenvaihtoauton omistaja

Facessa pyöri kuva Turun kaupungintalon parkkipaikalta, jossa oli ihan samanlainen paku ku mulla. Luulin aluksi että se oli mun: samanvärinen, -merkkinen ja parkkeerattukin vielä samaan paikkaan johon usein itse jätän autoni.

Mut ei se ollukaan. Kuvateksti tiesi kertoa että se onkin romanikerjäläisten vaatteidenvaihtoauto.

Niin sitä vaan, että nyt vihdoin alan hiukan ymmärtää kun lapset aina valittaa, että mun auto on niiiin nolo ettei sen kyydissä kehtaa tulla koululle saakka tai ylipäänsä mihinkään. (tosin lasten laiskuus lopulta vie aina voiton ja he nielevät ylpeytensä jos toinen vaihtoehto on pyöräillä tai kävellä)

Mut ehkä voisin ittekki ryhtyä käyttämään koslaani vaatteidenvaihtoautona!

Kurvaisin aina aamulla paikalle siisteissä kirjailijanvaatteissani, moitteeton puku päällä, jalassa apurahoilla ostetut Bossin kengät. Sit parkkeeraisin siihen kaupungintalon viereen ja vaihtaisin vaatteet ja laittaisin selkään tekokyttyrän.

Sen jälkeen menisin Kauppatorille pahvinen kahvimuki kourassa ja huutaisin niinku Quasimodo, et ”Bells! Bells! I can hear the Bells!”

Ja sit aina kun näkisin kenet tahansa Esmeraldan huutaisin, et ”Esmeralda, Esmeralda, se olen minä, c’est moi, kiivetään tuomiokirkon torniin, jookosta!”

Ja jos sen kuvan "mun" autosta haluaa nähä niin täältä.

Kommentit (3)

  1. Pekka

    Siis mitä vikaa tuossa autossa muka on?

  2. Roope

    Mun mielestä ei yhtään mitään!

  3. Jaana

    Pukukoppikotterossa voisi olla ideaa tulevaa viikonloppua ajatellen. – Puhdasta paitaa peliin siirtymätaipaleella juhlista toisiin… Ja Roope, ei sinun välttämättä mitään tarvitse huutaa mukia heilutellessasi tai edes kerjätä. Kirjoita vaan lapulle liikuttava tarina onnettomuuteen joutuneesta pikkuveljestäsi (josta sinulla ei tietenkään ole olemassa valokuvaa tai muutakaan olemassaolon merkkiä), osta marketista vitosen ruusupuska, ota säälittävä ilme ja myy ruusut kappaleittain kympillä herkkäuskoisille ja helposti höynäytettäville. Niitä näkyy löytyvän ainakin omalta kotipaikkakunnaltani. Kun oikein uutterasti kauppaa teet olemattoman ”veljesi” hyväksi, niin johan noilla voittomarginaaleilla pian paremman koslan hankkii itselleenkin…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *