Blogit
Teini talossa

Vaalisalaisuuksia

Oma ehdokkaani meni poikkeuksellisesti läpi, joten onnea vain hänelle: yleensä äänestysvalintani on eräänlainen kiss of death – ei varppina tule valituksi.
Äänestysprosentti sen sijaan jäi ikävän vaisuksi, mutta arvelen sen johtuvan vaalijärjestelmästämme. Monet olisivat äänestäneet, jos olisivat saaneet ja löytäneet sopivan ehdokkaan.
Esimerkiksi kuopuksemme olisi halunnut äänestää TPS:ää, mutta se ei ollut mahdollista, koska koko TPS ei ollut ehdokkaana. Lisäksi ongelmia aiheutti se naurettava 18 vuoden ikävaatimus.
Ettei muka yhdeksänvuotias osaisi valita ehdokasta siinä kuin aikuinenkin!

Tuskin hän ainakaan hatarammilla tiedoilla pystyisi valitsemaan kuin isänsä. Itse nimittäin menin äänestyskoppiin ja vasta siellä muistin, että ai niin, tarttis olla joku ketä äänestääkin.

Lopulta valinta syntyi tuttuuden perusteella, ei siis ollenkaan siksi, että olisin tutustunut huolellisesti siihen, mitä eri ehdokkaat tarjoavat.

Luulen, että aika moni tekee niin. Siis valitsee lopulta perstuntumalla. Ajatellaan nyt esimerkiksi vaalikoneita. Nehän ehdottavat aina jotain sellaista, jota ei missään tapauksessa halua äänestää! Ja miksei? Koska ei yksinkertaisesti voi uskoa, että sellaisella epäluotettavalla koijarilla olisi samanlaiset mielipiteet kuin itsellä.
Kamala ajatellakin sellaista vaihtoehtoa…
 

Kommentit (2)

  1. Muori

    Toivottavasti olet oikeassa siinä että heikko äänestysprosentti johtuu enemmänkin vaalijärjestelmästä kuin ihmisten turhautumisesta ja tunteesta että jäävät joka tapauksessa killin osalle riippumatta siitä minkä viikuran lappuunsa käy piirtämässä. Ois meinaan vallan kauhia paikka, jos liki puolet kansasta kokisi itsensä syrjäytyneeksi/syrjäytetyksi…

  2. Roope Lipasti

    Vai olisiko syrjäytymisen sijaan kyse siitä, että itse asiassa suurimmalla osalla meneen niin hyvin, ettei hotsita tai tartte äänestää?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *