Blogit
Teini talossa

Uusi kuntoilutrendi

Olen nyt pari vuotta käynyt kerran viikossa nyrkkeilemässä. Mukana ovat tytär joka on mun parini (on siis kuntonyrkkeilyä, mutta sellaista että siinä harjoitellaan niitä ihan oikeita liikkeitä myös vastustajan kanssa) sekä meidän seiskaluokkalainen joka treenailee siellä itsekseen, koska haluaa kuulua perheyksikköömme sellaisena ikään kuin hangaround-jäsenenä tai ulkoplaneetallisena kiertolaisena.

Se on kuulkaapas hauskaa puuhaa, suosittelen lämpimästi. Saa hakata pienempiään eiku… toisinpäinhän se meni, saa hakata isiä, tänäänkin veti niin lujaa palleaan että olis tullut mustelma ellei olisi turvatyynyä. Harrastus lähentää meitä suuresti ja saa minut pian aivovaurioon, kuten Neuman asian ilmaisisi.

Mutta se mikä lajissa on hienointa on, että se on ihan tolkuttoman hyvää kuntoilua ihan tolkuttoman vähillä varusteilla. Ei maksakaan juuri mitään. Se on myös avannut silmäni kuntosalien suhteen: ne ovat suurimmaksi osaksi ihan snobbailua.

Kuntosaliksi riittää, että on säkki roikkumassa katosta sekä lattia (sen ei toki tarvitse roikkua katosta).

Säkkiä kun hakkaa kymmenenkin minuuttia, syke nousee korkeammalle kuin Korvatunturi. Mutta ei siinä vielä kaikki. Punttisaliksi riittää ihan oma keho. Vatsalihaksia, selkälihaksia, jalkalihaksia, rintalihaksia, hartialihaksia. Lattialla kun vetää vaikka parinkymmenen sarjoja punnerruksia, vatsoja yms. vaikka viiden kierroksen verran ja lepotauoilla hakkaa säkkiä, niin on vaikea keksiä mitään tehokkaampaa. Eikä tarvitse hankkia sadan euron kuukausikorttia trendisalille.

Paitsi tietenkin kohta täytyy, koska arvaan, että tästä ilman-laitteita-treenaamisesta tulee seuraava trendi ja sitten joku onnistuu kaupallistamaan lattiapinta-alan niin, että maksaa sata euroa kuussa päästä johonkin huoneeseen punnertamaan.
Sitä odotellessa kaikki nyrkkeilemään!

Kommentit (2)

  1. Marikki

    Meidän nuori neiti on kanssa haaveillut kuntonyrkkeilystä, kun on sitä päässyt pari kertaa kokeilemaan. Hän luki kirjoitustasi kanssani nauruissa suin. En taida uskaltaa mennä hänen kanssaan nyrkkeilemään…

  2. Roope

    Sinne vaan! Veikkaan, että äidin muksiminen on vähintään yhtä hauskaa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *