Blogit
Teini talossa

Uneton yläkerrassa

On tästä ollut ennenkin puhetta, mutta kun ei vaan tajuu:

Mikä helkutti siinä on, että kesäloma saa nuorison sisäisen kellon ihan väärään aikaan? Enkä tarkoita et niinku vähän väärään aikaan vaan ihan päin helevettiä? Ehkä se johtuu siitä, että nykynuoret eivät yksinkertaisesti tunne kelloa. Se on liikaa heidän kyvyilleen.

Juttelin kaverin kanssa, jolla on vähän nuoremmat, alakoululaiset lapset. Hän kertoi saaneensa syyliä jo siitä, kun lapset nukkuivat kymmeneen. Nauroin räkäisesti ja kerroin, että pahempaa on luvassa. Esimerkiksi meillä tää on mennyt siihen, että me molemmat, teini ja minä nukumme viiteen.

Ero vain on se, että minä nukun aamuviiteen JA SE NUKKUU ILTAVIITEEN. Siis ellei laita jotain kasapanosta sen sängyn alle ja räjäytä.

Iltaviiteen, miettikää vähän. Siinä mun mielestä tiivistyy kaikki tämän maailman paheksuttavat asiat. Se kielii sellaisesta täydellisestä hälläväliä –asenteesta ja siitä, että ”mun ei tartte tehdä mitään, olen nuori ja vapaa ja lällällää”.

Sehän on ihanku, ihanku, ihanku olis lomalla tai jotain!!!!! Se on äärimmäisen paheksuttavaa.

No, oli se kuukauden töissäkin, mutta silti. Järkihän tässä lähtee kun moista katselee. Eikö nykynuoriso ole kuullut LUTERILAISUUDESTA?????

*

Isi kertoo:

Luterilaisuus on sitä että

– herätään joka aamu aikaisin oli töitä tai ei.

– mennään aikaisin nukkumaan, jotta voidaan herätä seuraavana aamuna aikaisin oli töitä tai ei

– ahkeroidaan koko päivä erilaisten toimien kuten rikkaruohonkitkemisen sekä hilloamisen parissa piti niistä tai ei

– kun aamulla valitaan vaatteet, valitaan ne harmaat ja ei-pröystäilevät

– ei osteta uusia vaatteita, koska ne harmaat on ihan hyvät

– jos kitkemisestä (tai muusta arkiaskareesta) tulee hiertymiä tai vesikelloja, ei valiteta asiasta

– jos ruuaksi on ohdakkeita (ja usein on), syödään kiltisti

– mikäli on ylimääräistä rahaa, se laitetaan säästöön eikä käytetä sitä ikinä.

Mutta ennen kaikkea: EI NUKUTA ILTAVIITEEN.

Noin. Se vähän helpotti, kiitos, voitte jatkaa lomaanne.

PS.

Onneksi minulla on tähän sluibailuun ratkaisu. Peruskoulusta lopetetaan kaikenlainen laulun ja leikin opetus ja lisätään uskontotuntien määrää. Mutta sen sijaan että opetettaisiin varsinaista uskontoa, opetetaan pelkästään luterilaisuuden arjessa näkyviä käytänteitä. Ellei sekään auta, otetaan mukaan myös kalvinismi. Luulis jumankauta pikku hiljaa meiningin muuttuvan!

Kommentit (4)

 1. Nimetön

  Ei sitä vaan kyllä voi vanha ihminen käsittää kuinka KOKO elämä muka tapahtuu yöllä

 2. Tao

  Nää nuoret on lopettaneet aikavyöhykkeet, jotta teksasilais-australialais-suomalaiset kaveriporukat voi hengata netissä.

 3. Tao

  Nää nuoret on lopettaneet aikavyöhykkeet, jotta teksasilais-australialais-suomalaiset kaveriporukat voi hengata netissä.

 4. Väärä suunta!

  Ei, luterilaisuus ei ole syypää suomalaisten itseruoskintaan, vaan vielä ankarampi kalvinismi. Valitettavasti tapana on haukkua väärää puuta ja varsin rentoa Lutheria eikä tiukkapipoista Jean Calvinia…
  ”Lutherin ja Calvinin erona on, että Luther säästi katolisesta kirkosta suurimman osan siitä mitä Raamattu ei suoranaisesti kieltänyt, Calvin ja Zwingli taas poistivat kirkosta kaiken mitä Raamattu ei määrännyt.”

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *