Blogit
Teini talossa

Ulkoistus

Kuten varmasti tiedätte, nykyään kannattavassa liiketoiminnassa olennaista on ulkoistaa kaikki mahdolliset toiminnot. Minä olen vienyt tämän nyt niin pitkälle, ettei edes Antti Herlin kykene vastaavaan. Olen nimittäin ensimmäisenä kansain- ja planeettainvälisenä mediajättinä ulkoistanut ydintoimintoni eli tekstintuottamisen.

Ulkoistin ydintoimintoni sinne, mistä sain halvimman tarjouksen. Tällä kertaa tarjous tuli melko läheltä, tarkkaan sanoen viereisestä lastenhuoneesta. Ulkoistin tekstintuotannon kolmasluokkalaisellemme. Tässä hänen ensimmäinen päivityksensä. Ensi viikolla luultavasti palkkaan jonkun intialaisen, joka tekee saman homman nopeammin.

Tällaisen jutun hän kirjoitti, kun valittelin ideoiden puutetta ja hänellä taas oli niitä liikaakin:

 

”Minusta tulee isona.

Koitan ensin päästä liigasarjaan.Liigasarja joukkue on sama missä aloitin tänä vuotena 2012.Eli Kakipo(kaarinan kiekko pojat).En nyt sano liikoja mutta Tps on ykkös tavoitteeni.Jos pääsen tps:ään koitan näyttää syöttö maali puolustus tekniikkaani.Että sitä kautta suomen maajoukkueeseen sitten vaan.En nyt toivo liikoja mutta kapun paikka se parhain paikka.Ja sitä kautta ensin Khl sitten Nhl tai toisin päin ilman Khl:ää.”

Näin ollen jossain vaiheessa – ei vielä aivan ensi kvartaalilla – tulen menettämään halpatyöblogistini NHL:ään, mutta kyllä ne kuulemma sielläkin ihan hyvin maksavat!
 

Kommentit (4)

 1. Mari

  ..että kun tämä ulkoistettu blogisti hoitaa homman niin hauskasti (en sano hauskemmin kuin alkuperäinen ettei tule ikävää fiilistä!) ja ilmeisesti aika halvalla, mihin sitä alkuperäistä blogistia enää tarvitaan? Tämähän näissä ulkoistamisjutuissa on aina riskinä.
  Pidän myös tämän kolumnistin tavoitteellisuudesta. Ei mitään turhaa ”yritin parhaani ja tähän se riitti”-löpinää, vaan ”Että sitä kautta suomen maajoukkueeseen sitten vaan” ja ”Ja sitä kautta ensin Khl sitten Nhl tai toisin päin ilman Khl:ää.”

  Minä pidän tästä ja toivon tälle nuoremmalle blogistille oikein antoisaa NHL-uraa!

 2. Muori

  Tsot, tsot Roope! Ettei vain kyseessä olisi räikeä lapsityövoiman hyväksikäyttö?! Tavotteiden asettelussa olisi meillä vanhemmillakin jäärillä oppimista nuorelta blogistilta – kissa vieköön! Siinä on itsetunto kohdillaan ja haaveiden rinnalla kulkee myös vankka realismi: teen mikä pystyn ja osaan, ja katson minne saakka se tie vie – hienoa! Ei kynttiläänsä tai kynäänsä kannata kainosti vakan alle piilottaa vaan tarttua rohkeasti uusiin haasteisiin. Tsemppiä uralle!

 3. Roope Lipasti

  Lapsityövoimaa, kieltämättä, sen huomaa siitä että muutama yhdyssana on mennyt oikeinkin.

  Kieltämättä erityisesti tuo kohta ”Ja sitä kautta ensin Khl sitten Nhl tai toisin päin ilman Khl:ää” on aika hyvä, sillä mitä järkeä olisi mennä NHL:ään ja sitten KHL:ään? On hyvä että poistaa sen KHL-mahdollisuuden kokonaan pois, ettei tule myöhemmin valmentajalle mitään vääriä kuvitelmia.

 4. Marikki

  Tuossa nuoremmassa bloggaajassa on jotain samaa mukavaa kirjoitustyyliä kuin Kyrön mielensäpahoittajassa, mutta kuitenkin asenne on optimistinen ja tavoitteet jo selkeänä.Kannattaa näköjään kokeilla tuota ulkoistamista, niin hyvin näytti tässä onnistuneen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *